Klima, indvandring og økonomi store emner i DR-debatforum

Debatbrugerne på dr.dk har taget fint imod flere diskussionsoplæg om, hvilke emner der bør tages op i valgkampen. Miljø og økonomi fylder meget, men også socialt udsatte og indvandrere er store emner.

Klima, økonomi og indvandrere fylder meget på dr.dk/debat, hvor spørgsmålet er, hvilke emner, der bør diskuteres i valgkampen. (Foto: DR © DR)

Valget skal ikke handle om velfærd. De fleste danskere og staten har penge nok. Valget skal handle om tid til - og kvaliteten af det arbejde vi nu end måtte foretage os, skriver "gyllegog".

Hvem er nu Gyllegog? tænker mange. Men det er blot en af flere hundrede debattører, der har meldt sig til debatforum på dr.dk/debat, hvor de blandt andet diskuterer emner i valgkampen.

Landets fremtid

Det vigtigste punkt er nationens fremtid. Alle andre punkter er ligegyldige, hvis vi ikke satser på dette. Her tænker jeg på bekæmpelse af terrorisme og radikal islamisme lyder det fra "Michael H".

Når jeg tænker på den forestående valg – så er jeg trist til møde, skriver "Vestjyden", og fortsætter:

- I al min tid, har jeg ikke oplevet at mit land er så splittet og opdelt som det er nu...der gribes efter manden og ikke efter bolden. Og det gør politikere også. Informationer misbruges og fordrejes, hele grupper angribes som de er landets fjender nr. 1, hvis de kritiserer i offentlighed den politik som føres i landet.

Miljøet ikke kun dansk problem

"Thomas Gotschalk" mener, at vi ikke længere kan blive ved med at ignorere den negative påvirkning af miljøet. Det er et både nationalt og globalt problem. Vi må gå forrest og gøre en indsats, og først derefter kan vi kræve det samme af andre.

Fra "thulemanden" kommer økonomisk ansvarlighed ind på en førsteplads, men også mere konkurrencedygtighed for erhvervslivet er vigtigt. Privatiseringen bør øges og skatten sættes ned.

Solgt ud af arvesølvet

Den kommentar gav følgende tilbagemelding fra "drogden":

- Har de rige ikke fået nok, og er der ikke blevet solgt nok ud af arvesølvet. Denne regering har opført sig som den nye arving til godset, der solder alle ejendele væk til tant og fjas.

De fleste indlæg i debatten mødes hurtigt med et stik modsat synspunkt, men andre melder sig så med opbakning til den første, flere kommer med, og så kører debatten lystigt afsted.

"Peter2Jensen" spørger om det hele overhovedet drejer sig om emner. Han mener, at det nærmest er, som om det politiske opgør består i, hvem der kom først med de samme forslag.

Nemt at love guld og søde hjemmehjælpere

En anden bruger mener, at vælgerne klynker, og partierne ævles og kævles.

- Opositionen bestiller ikke andet end kritisere, regeringen forsvarer sig. Men ved I hvad partier? Valget skal handle om fremtiden, ikke fortiden. Lad os høre hvad I vil politisk og hvordan i finansierer jeres politik, skriver "trætsak", og tilføjer:

- Det er nemt at love guld og grønne skove samt søde hjemmehjælpere, men jeg vil vide hvor I får mønten fra.

Debatten fortsætter, og der er altid plads til flere brugere på dr.dk/debat.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk