Klimaminister beder borgerne om forslag til ny klimalov

Ny klimalov kræver ifølge minister nye idéer, som skal komme fra borgerne.

Skoleelever fra Aarhus med bannere på Rådhuspladsen under International Klimastrejke i Aarhus, fredag 15. marts 2019. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Regeringen planlægger at fremsætte en ny klimalov til efteråret, og Energi-, Forsynings- og Klimaminister, Lars Chr. Lilleholt (V), ønsker derfor borgernes idéer, erfaringer og forslag til, hvad den kan indeholde.

Idéudvekslingen og forslagene foregår både på hjemmeside og gennem to borgermøder i april og en fysisk folkehøring til efteråret under kampagnen "Giv klimaet lov".

– Der er brug for rigtig mange gode idéer i forhold til, hvordan vi kan imødegå klimaforandringerne. Hvad det er for en retning, Danmark skal gå i. Og der har vi simpelthen brug for at spørge danskerne, siger Lars Chr. Lilleholt.

Regeringens ønske om en ny klimalov blev meldt ud i sidste uge lige før behandlingen af borgerforslaget om en ny klimalov, der på blot 13 dage i januar indsamlede de nødvendige 50.000 stemmer for at kunne blive taget op i Folketinget.

Lilleholt: Borgerforslaget mangler "noget mere"

Ifølge klimaministeren mangler borgerforslaget flere gode idéer til danske og internationale løsninger til en klimalov, og her kommer folkehøringen ind.

– Der er en god retning i borgerforslaget, men der er brug for meget mere, og det er derfor, vi nu går ud og spørger danskerne og også alle mulige andre danskere end bare de 67.000, der har skrevet under på fremsættelsen af borgerforslaget, siger Lars Chr. Lilleholt og fortsætter:

– Fordi man er politiker eller forsker, er det ikke sikkert, man har opfundet alle de gode idéer.

Ikke bare valgkamp

Ifølge klimaministeren giver folkehøringen mulighed for at efterkomme danskernes store klimainteresse – og det har intet med valgkamp at gøre, lyder det.

– Det her er simpelthen almindelig folkeoplysning. Folkehøringer er et redskab, der er fornuftigt at tage i anvendelse, og der er enorm stor interesse for klimaet i den danske befolkning, fortæller Lars Chr. Lilleholt.

"Giv klimaet lov"s hjemmeside kan du her i april sende dine forslag ind. Du kan også komme til borgermøde i Vordingborg d. 9. april og i Viborg d. 23. april.

Facebook
Twitter