Knuths afskedsalut: Alle kan se, der er intern uenighed om udlændingepolitikken i Venstre

DR Nyheder har spurgt Marcus Knuth, hvorfor han har valgt at forlade Venstre nu.

Venstre-politikeren Marcus Knuth har valgt at forlade partiet og melde sig ind hos De Konservative. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Venstres tidligere udlændingeordfører Marcus Knuth har i dag meddelt, at han forlader partiet og i stedet bliver medlem af Folketinget for De Konservative.

DR Nyheder har spurgt ham, hvorfor han har valgt at skifte parti nu.

- Hjørnestenen for mit politiske virke har hele tiden været værdikampen og en stram udlændingepolitik, så vi kan sikre et trygt Danmark. Der synes jeg, at vi havde en skøn platform i sidste valgperiode, men jeg føler, at der er for mange, der hiver i forskellige retninger i Venstre, og der kan jeg se, at hos De konservative er det værdipolitikken, som samler partiet.

Det er jo ikke noget nyt, at der er uenigheder internt i Venstre om, hvilken retning udlændingepolitikken skal bevæge sig i. Du har selv tidligere været en af dem, der har trukket partiet i den ene retning. Hvad gør, at du tænker, at du ikke længere kan være med til at trække udlændingepolitikken i din retning?

- I sidste valgperiode, der lavede vi, jeg mener, at det var 114 stramninger med Inger Støjberg som udlændingeminister. Nu er vi så i en situation, hvor den retning – og det at gå ud og tale åbent og kritisk om de problemer, som vi har med indvandring, bare ikke er det, som samler os længere.

- Jeg synes ikke, at tiden er inde til at lægge flere stramninger på hylden. Tiden er inde til at fortsætte den meget, meget vigtige indsats for tryghed og kriminalitetsbekæmpelse i Danmark.

Må man ikke længere tale åbent og kritisk om islam og udlændingepolitikken i Venstre?

- Det synes jeg, at du skal spørge Venstre om. Jeg kan jo bare konstatere de ting, som jeg tror, at alle har set i medierne. For mig er værdipolitikken og at tale kritisk om det, det er vigtigt at gøre fra en platform, hvor alle er enige, og hvor det er noget, der samler partiet.

Er Venstre blevet blødere, når det kommer til udlændingepolitikken med Jakob Ellemann-Jensen som formand?

- Tja, det synes jeg, at du skal spørge Venstre om. Jeg ved bare, at værdipolitikken er det, som samler hos De Konservative. Og de ting, der er vigtige for mig, altså at kunne gå ud og tale kritisk om islams rolle i Danmark, om indvandrerbander og den omfattende sociale kontrol, der foregår i parallelsamfund, er man enige om hos De Konservative. Det føler jeg bare ikke, at man er hos Venstre.

Men synes du, at Venstre er blevet blødere på der her område med Jakob Ellemann-Jensen som formand?

- Jeg kan jo se, og det tror jeg, at alle, der har fulgt med i medierne, kan, at der er uenigheder i Venstre om, hvor værdipolitikken skal ligge. Og når nu det er en prioritet for mig at sikre et trygt Danmark, hvor vi slår hårdt ned på kriminalitet, indvandrerbander og de problemer, der også er med islamisme i Danmark, så skal det være fra et fundament, hvor man er enige i udlændingepolitikken, og ikke hvor der er forskellige syn på det.

Men nu er du jo konservativ og ikke længere Venstre-mand, så kan du vel godt sige, hvad du som konservativ synes om den politik, som andre partier fører. Synes du, at Jakob Ellemann-Jensens kurs i udlændingepolitikken er for slap?

- Det vil jeg ikke forholde mig til. Jeg vil forholde mig til, hvad den konservative politik er. Jeg har ikke tænkt mig at stå og kritisere Venstre, som jeg holder utroligt meget af. Og det samme gælder Jakob Ellemann og hans ledelse. Vi ligger bare to forskellige steder, når det kommer til værdipolitikken. Og det er der jo intet galt i. Det er bare vigtigt for mig, at jeg kan kæmpe fra en platform, hvor værdipolitikken samler partiet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter