København bliver vært for stor energikonference

Energiministre, grønne organisationer og eksperter indtager København om et år for at drøfte grøn omstilling.

Den grønne omstilling skal fremmes, det skal konferencen 'Øresund Energy Week' om et år i København og Malmø have fokus på. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Til maj næste år skal København sammen med Malmø være vært for verdens største energikonference, oplyser Statsministeriet.

Energiministre fra verdens største økonomier, organisationer, eksperter og førende virksomheder på området mødes om at fremme den grønne omstilling.

Konferencen får navnet "Øresund Energy Week".

- Det er vigtigt, at vi er med til at sætte dagsordenen på et område, der er så afgørende for klodens fremtid, og som samtidig er så vigtigt for danske virksomheder, lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Energikonferencen afholdes i regi af G20, som er verdens 20 største økonomier. Der bliver to elementer.

Clean Energy Ministerial (CEM) består af 24 lande og EU. De står for tilsammen 90 procent af de samlede investeringer i ren energi i verden og 75 procent af de globale udledninger.

CEM fokuserer på det praktiske samarbejde, udveksler gode erfaringer inden for grønne løsninger og involverer erhvervslivet.

Sideløbende afholdes Mission Innovation (MI), som fokuserer på at styrke forskningen i rene energiteknologier.

Danmark og de 21 andre deltagende lande fordobler de offentlige midler til forskning i rene energiteknologier frem med 2020.

/ritzau/