København holder fast i helbredstjek til flygtninge

Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen forventer, at helbredstjekket på sigt vil spare kommunen penge.

Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Ninna Thomsen (SF), mener, at helbredstjekket af flygtninge på den lange bane vil spare kommunen penge. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

De 335 flygtninge, som Københavns Kommune kommer til at modtage i 2016, vil alle få tilbudt en lægeundersøgelse.

Dét selvom KL og regeringen netop har afskaffet det obligatoriske helbredstjek.

Torsdag satte et bredt flertal i Borgerrepræsentationen penge af til lægebesøgene, da partierne forhandlede sig frem til, hvordan kommunen vil bruge 585 millioner kroner, som er til overs fra sidste års budget.

Sundheds- og omsorgsborgmesteren i Københavns Kommune, Ninna Thomsen (SF), mener, at sundhedstjek er "hamrende vigtige" for integrationen.

- Vi ved, at mange flygtninge har psykiske traumer og har større risiko for sygdomme som for eksempel diabetes, og det skal helbredstjekket være med til at opdage i tide.

- Et godt helbred både fysisk og psykisk er helt afgørende for at komme ud på arbejdsmarkedet og få en god start i Danmark, siger hun.

Helbredstjekkene ventes at koste 2000 kroner per flygtning, hvilket løber op i en udgift på 670.000 kroner.

Ninna Thomsen mener, at kommunen både tager et hensyn flygtningene og samtidig på den lange bane kommer til at spare penge.

- Får vi bare opsporet en eller to, der har diabetes, problemer med hjertet eller hvad det nu ellers kan være - hvis den behandling venter, bliver den virkelig dyr.

/ritzau/