Kofod ikke velkommen i DSU

DSU's formand kritiserer i skarpe vendinger Jeppe Kofods affære med en 15-årig pige på et DSU-kursus i påsken. Kofod er ikke længere velkommen i DSU, siger formanden.

Jeppe Kofod havde ved DSU's årlige påskekursus afholdt tre forskellige oplæg om udenrigspolitiske emner, inden han altså brød reglerne sent fredag aften. (© DR-Bornholm)

Den socialdemokratiske politiker Jeppe Kofod er ikke længere velkommen som taler i partiets ungdomsorganisation DSU.

Da den 34-årige politiker fredag nat havde sex med en 15-årig pige til et kursus i DSU, forbrød han sig nemlig mod foreningens regler.

- Jeg tager afstand fra det, som Jeppe har gjort. Jeg synes ikke, at det på nogen måde kan forsvares, siger DSU-formand Jacob Bjerregaard.

- Når man er voksen og man underviser eller holder oplæg, så indleder man ikke nogen som helst form for forhold til piger under 18 år eller drenge for den slags skyld, siger han til Ritzau.

Samtale med pigen

Jeppe Kofod havde ved DSU's årlige påskekursus afholdt tre forskellige oplæg om udenrigspolitiske emner, inden han altså brød reglerne sent fredag aften.

I løbet af weekenden oprullede Jacob Bjerregaard sagens forløb og var både i kontakt med den 15-årige pige og den 34-årige politiker.

- Pigen var selvfølgelig påvirket af situationen, men faktisk så havde hun det okay. Jeg brugte hele dagen på i går på at tale med hende og hendes forældre. Og vi er også blevet enige om, at denne her sag vil de på ingen måde indrulleres i, siger Jacob Bjerregaard.

Tirsdag trak Jeppe Kofod sig fra samtlige ordfører- og udvalgsposter og gik i tænkepause omkring sin politiske fremtid.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53aa17a86187a20e3c642e02