Kommentarer til Akkari-udtalelsen

I en fransk tv-udsendelse kommer imam Ahmed Akkari under skjult kamera med en mordtrussel mod Naser Khader. Her er en oversigt over reaktionerne.

Den danske imam Ahmed Akkaris udtalelser om Naser Khader har fået mange reaktioner fra politikere og muslimer. (Foto: vvd © dr)

- Jeg synes under alle omstændigheder, at selv om der blot er tale om at lege med tanken om terrorattentater på folkevalgte, er det en dybt alvorlig sag, som jeg på det kraftigste må tage afstand fra. Jeg går ud fra som en selvfølge, at det er noget, politiet vil undersøge. Anders Fogh Rasmussen, statsminister.

- Udtalelser, som de er gengivet i Jyllands-Posten, ser bestemt ikke rare ud. Skulle man finde på at sige, at det er en vittighed, vil jeg sige, at det er en rigtigt dårlig vittighed. Udenrigsminister Per Stig Møller.

- Akkari bør undskylde udtalelsen over for Naser Khader. Socialdemokratiets formand, Helle Thorning-Schmidt.

- Mordtrusler er ikke noget, man spøger med og slet ikke i denne situation. Jeg kan ikke tage kraftigt nok afstand fra udtalelserne. Noget tyder på, at han er kriminel eller under alle omstændigheder vanvittig. Elsebeth Gerner Nielsen, radikal udlændingeordfører.

- Det nytter ikke, at regeringen bliver bange for sin egen skygge. Man kan frygte, at regeringen gerne vil have ro, men det er at kapitulere, hvis man bare overlader det til politiet. Man er som regering nødt til at sige: Hvad kan man gøre overfor ham? Kan vi se på hans statsborgerskab? Pia Kjærsgaard, partileder, Dansk Folkeparti.

- Jeg kan ikke i min fjerneste fantasi forestille mig, at han skulle have ment det alvorligt. Jeg var lige så rystet som alle andre, da jeg hørt det her til morgen. Jeg blev noget chokeret. Abdul Wahid Pedersen, dansk imam.

- Ord har en stærk virkning, det har vi lært af denne krise. Jeg mener, at det er barnligt, rystende og forkasteligt, at han siger noget, og så trækker det tilbage, fordi det er kommet ud til offentligheden. Det viser, at der ikke er noget seriøsitet og alvor i det, han siger efterhånden. Fathi El-Abed, næstformand, Demokratiske Muslimer.

- Jeg vil straks spørge justitsministeren, hvad strafferammen er for at fremkomme med sådan en udtalelse, og om han kan dømmes for det. Peter Skaarup, retsordfører, Dansk Folkeparti.

- Han bidrager til de her monologer, der er i forvejen, ligesom Dansk Folkeparti og Jens Rohde gør det. Og det fører ikke noget godt med sig. Vi er dårligt nok landet oven på sagen om tegningerne, og så skal der komme sådan nogle beskæmmende ytringer. Zubair Butt Hussain, Talsmand for Muslimer i Dialog.

- Vi har længe vidst, at Ahmed Akkari taler med to tunger, men at den ene tunge er så forgiftet, kommer trods alt bag mig. Imam Ahmed Akkari er ubetinget den, der bærer den største skovl, når der graves grøfter mellem muslimer og ikke-muslimer. Helge Adam Møller, konservativ gruppeformand.

- Ahmed Akkari har fuldstændigt misforstået, hvad hans rolle er i denne sammenhæng. Sådan noget siger man ikke for sjov. Ikke i den situation, vi er i nu. Vi har ytringsfrihed, og det skal vi værne om, men man skal også tænke sig om. At tale om at sprænge en person i luften er langt ude over alle grænser. John Dyrby, socialdemokratisk indfødsretsordfører.

- Desværre kan en munter stemning sommetider løbe af med os, og jeg beklager dybt, at denne udtalelse, som udelukkende var fremsat som en spøg, er blevet taget for alvor. Ahmad Akkari, imam og talsmand for Islamisk Trossamfund.

Facebook
Twitter