Kommentatorer: Kristian Jensen fik prygl og måtte sige bebe

Kristian Jensen blev banket på plads efter tidligere på ugen at have undsagt formandens linje.

En pryglet mand uden en plan.

Sådan lyder analysen samstemmigt fra DR's politiske korrespondent Christine Cordsen og politiske analytiker Bjarne Steensbeck.

- Der findes en formulering i Matador, der lyder: ”Han pakker sig”, og jeg skal love for, at Kristian Jensen har pakket sig. Han ligner en undskyldning. Han er i dén grad blevet banket på plads, siger Bjarne Steensbeck.

- Han siger ting som: ”Det er Venstres formand, der lægger linjen”. Man kan ikke engang få ham til at sige det, som han sagde i Berlingske - i stedet siger han undskyld. Kristian Jensen pakker sig kort sagt helt sammen og ligner slet, slet ikke en magtfuld næstformand.

Christine Cordsen deler Bjarne Steensbecks vurdering og beskriver pressemødet, som et af de mere absurde af slagsen.

- Dels snakker de helt uden om det, som de godt ved, at alle interesserer sig for. Og som Bjarne Steensbeck siger, så sidder der en fuldstændig gennempryglet Kristian Jensen, som må sige bebe ovenpå det oprør, som han forsøgte at sætte igang i denne uge, siger hun.

Efter et sommergruppemøde med "nogle gnister" ankom Venstres formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen til pressemødet med smil - og med politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen på bagsædet. Klik på play.

Ikke særlig sjovt

Tidligere på ugen bragte Berlingske et stort interview med netop Kristian Jensen.

Heri forklarede næstformanden blandt andet, at det var en fejl, at Venstre-formanden under valgkampen lagde op til en SV-regering. Derudover kritiserede han Lars Løkke Rasmussen for ikke at have inddraget ham i tankerne om en SV-regering og for at have oprettet det såkaldte disruptionråd. Og endelig gav han sit bud på, hvordan Venstre skulle lede blå blok tilbage til magten og statsministerkontoret.

Det fik så Claus Hjort Frederiksen til kort før pressemødet at opfordre Kristian Jensen til at trække sig som næstformand. Det skete under en intern debat på Venstres sommergruppemøde, der fandt sted på Kragerup Gods.

Ifølge Bjarne Steensbeck viser forløbet, at hvor Kristian Jensen tilsyneladende ikke havde en klar plan med sin undsigelse af Lars Løkke Rasmussen, så var formanden til gengæld godt forberedt.

- Han er jo en eminent spiller og får Claus Hjort Frederiksen til at rejse sig på det møde, hvilket bliver lækket, og så får han lagt alt fokus over på Kristian Jensen. Det er det spil, som bliver sat op, til det her pressemøde begynder, og så kigger vi alle på Kristian Jensen, forklarer han.

Også Christine Cordsen har svært ved at se, hvad Kristian Jensen ville med sin udfordring af Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg er stadig usikker på, om han har haft en plan – altså at få testet, om det er nu, han kan udfordre Lars Løkke Rasmussen eller ej. Men han lignede en mand, som havde fået prygl af de to stærke mænd i Venstre – Lars Løkke Rasmussen og Claus Hjort Frederiksen, og det tror jeg faktisk heller ikke er særlig sjovt.

Facebook
Twitter