Kommentatorer uenige om duel-sejr

De to politiske kommentatorer Peter Goll og Hans Engell er uenige om, hvem der vandt aftenens politiske duel.

To ekspert mener, at duellen mellem Helle Thorning og Lars Løkke endte 1-2. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)

2-1 til statsministeren.

Sådan endte det samlede resultat af aftenens politiske duel mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, ifølge to politiske kommentatorer.

- Lars Løkke Rasmussen var langt mere præcis, og han havde bedre fat på tallene end Helle Thorning-Schmidt. Der manglede simpelthen milliarder i de regnestykker, hun lagde frem. Samlet set mener jeg klart, at Løkke vinder, siger Hans Engell.

Den vurdering er politisk kommentator og administrerende direktør hos kommunikationsbureauet Geelmuyden. Kiese Peter Goll dog ikke enig i.

Han vurderer, at duellen mellem de to endte uafgjort.

Begge var gode

- De var rigtigt gode begge. Løkke var god til at holde fast i sine meget konkrete forslag og bruge dem til at hamre løs på Helle Thorning, siger Peter Goll og fortsætter:

- Men Helle Thorning-Schmidt var bedst til at komme med en overordnet fortælling, om at regeringen er slidt ned, og at Danmark er kørt fast, og der er brug for nye kræfter til at komme videre.

Debatten mellem de to politikere kom til at handle om efterløn. Lars Løkke Rasmussen lagde nemlig i gårsdagens nytårstale op til en gradvis afskaffelse af ordningen.

Kan ikke bruge uafgjort til noget

Dermed lykkedes det Løkke at sætte en politisk dagsorden for første gang i lang tid, men højst overraskende var Helle Thorning-Schmidt, der var klart bedst på det område, mener Hans Engell, som altså giver Løkke sejren for resten af duellen.

Skal man tro Peter Goll, så skal statsministeren være glad for, at Hans Engell giver ham sejren. Goll mener nemlig ikke, at Lars Løkke Rasmussen kan bruge en uafgjort til noget.

- Regeringen kan ikke bruge en uafgjort til noget. De skal have sat nogle afgørende stød ind, men i det at de har tabt mange tidligere konfrontationer, er det selvfølgelig et fremskridt, og den kommende tid vil vise, om de kan bibeholde det, siger Peter Goll.