Byrådskandidat i Holbæk Kommune advarer mod at stemme på andre med anden etnisk herkomst end dansk

De Radikales spidskandidat Emrah Tuncer har sendt brochurer på tyrkisk rundt i kommunen. Her advarer han mod at stemme på andre kandidater med anden etnisk herkomst.

I postkasser med tyrkiske navne i Holbæk Kommune har De Radikales Emrah Tuncer været forbi med en brochure på tyrkisk, hvor han advarer vælgere om at stemme på andre med anden etnisk herkomst end dansk. (Foto: © Signe Goldmann, Ritzau Scanpix)

I Holbæk Kommune er der gået hård valgkamp i den blandt de to kandidater med tyrkiske rødder.

For beboere med tyrkiske navne i Holbæk Kommune har nemlig fundet lidt andet end reklamer og aviser, når de har tømt deres postkasser.

Her har Emrah Tuncer, der er spidskandidat for Radikale Venstre, nemlig været forbi med en brochure på tyrkisk.

I brochuren beder han alle tyrkisktalende vælgere i kommunen om at stemme på ham - og advarer dem samtidig mod at sætte kryds ved andre kandidater med anden etnisk herkomst end dansk.

I brochuren, som DR har fået oversat med godkendelse fra Emrah Tuncer, står der blandt andet: Kandidater med anden etnisk herkomst fra partier, der er imod udlændinge og muslimer, vil påstå, at de vil ændre deres partiers linje mod udlændinge og muslimer indefra, for at få fat på jeres stemmer. Men det står efterhånden klart, at de ikke formår at ændre noget som helst i partiet.

Selvom han ikke nævner Socialdemokratiet direkte i brochuren, så er der kun én kandidat på stemmesedlen i Holbæk Kommune med anden etnisk baggrund end dansk. Hun hedder Derya Tamer og stiller op for netop Socialdemokratiet.

Og Emrah Tuncer afviser ikke, at han sigter efter Socialdemokratiet.

- Det der står, det er fakta. Det står jeg 100 procent inde for. Og jeg havde gjort det igen, siger han og fortsætter:

- Det, der står, er, at de partier på Christiansborg, som er imod indvandrere, flygtninge og muslimer, det er jo Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Socialdemokratiet den dag i dag.

Ubehagelig måde at føre valgkamp på

Siden brochuren er blevet uddelt, har det haft personlige konsekvenser for Derya Tamer.

Hun får nu mails fra folk, hun ikke kender, der anklager hende for at være imod muslimer.

- Jeg har fået personlige henvendelser og hademails, hvor der står, at mit parti ikke går ind for borgere med anden etnisk baggrund end dansk, siger hun.

Derya Tamer tager afstand fra brochuren, som hun synes er en ubehagelig måde at føre valgkamp på.

- Jeg mener, man skal føre sin egen politik, og man skal ikke fraråde andre, hvad de skal stemme på. Vi lever i et demokratisk system. Selvfølgelig skal alle vælgere selv bestemme, hvem de skal støtte, når valget nærmer sig, siger hun og afviser, at socialdemokratiet er imod udlændinge og muslimer, og at hun ikke selv kunne finde på at bruge samme vælgertaktik.

Brochure fra Emrah Tuncer, der advarer mod at stemme på andre partier i kommunen. (Foto: © PRIVAT)

’Vi er jo i valgkamp’

For Emrah Tuncer er det ikke et problem at føre valgkamp, hvor de fortæller om andre kandidater, for hans parti deler konstant deres budskaber på andre måder.

- Det gør vi hver evig eneste dag i kommunalbestyrelsen og til vælgermøder, vi er inviteret til her i valgkampen og på sociale medier, siger han.

- Vi er jo i valgkamp, jeg har målrettet en pamflet til en bestemt målgruppe. Det gør vi jo hele tiden. Alle partier målretter deres kampagner. Den eneste forskel her det er, at sproget er anderledes, siger Emrah Tuncer.

Formanden for De Radikale i Holbæk, Henrik Bøgh, kalder brochuren hård i sin retorik og siger til DR Sjælland, at han ikke selv ville have formuleret sig sådan, men at han står inde for brochurens indhold.