Kandidat

Billede af Jakob Kjærsgaard, opstillet i Herning Kommune for Dansk Folkeparti

Jakob Kjærsgaard, 30 år

Dansk Folkeparti

Herning Kommune

Hvad er din vision for din kommune?

"Vi skal være den bedste kommune i Danmark, at udleve sin alderdom i. Vi skal bevare den vilde natur som vi har og sidst men ikke mindst, så skal vi være en kommune for HELE kommunen, ikke kun Herning by."

Mærkesager

 • 1

  Styrk det lokale!: Jeg kæmper for udvikling i landsbyerne frem for afvikling. En stemme på mig vil aldrig blive brugt på lukning af landsbyskolerne! Herning Kommune skal øge tilskuddet til landsbykontaktudvalget. Der skal være mulighed for fritidstilbud i de små samfund samt børnepasningsmuligheder, så det bliver mere attraktivt at bo der igen.

 • 2

  Mere omsorg!: Jeg vil arbejde for flere varme hænder i ældreplejen. Den sociale omsorg skal øges i samarbejde med de ældre, ved at lytte til deres behov og ønsker. Alle borgere har ret til pleje og omsorg, som altid bør tage udgangspunkt i de ældres behov og ønsker. Så de på den måde får et trygt og værdigt liv.

 • 3

  Halalfrie retter: Det skal være muligt at kunne få non-halal retter på alle kommunale institutioner. Ingen skal tvinges til at deltage i en religiøs praksis som de ikke vil være en del af.

 • Hvorfor stiller du op til dette valg?

  "Jeg kæmper først og fremmest for at få borgeren i centrum. Kommunen skal være mere praktisk anlagt, og se mindre firkantet på tingene. Vi skal prioritere ordentlig ældrepleje højere end kultur og events. Det skal være muligt at kunne få halal-frie retter på alle kommunale institutioner. Det er hvad jeg kæmper for, ønsker du det samme, så stem personligt på mig."

 • Hvem ønsker du som borgmester i din kommune?

  "Jeg vil ikke pege på nogen på forhånd, men hvem der acceptere at gennemføre så meget af DF's politik som muligt er afgørende for hvem jeg peger på. "

 • Hvem er dit politiske forbillede?

  "Pia Kjærsgaard har være en af de, hvis ikke den vigtigste person i nyere dansk politisk historie. Uden hende ville vi i dag have svenske tilstande."

OM Jakob Kjærsgaard

Uddannelse: Gymnasial uddannelse

Beskæftigelse: Privat ansat/selvstændig

Sociale medier og web:

Er du enig med Jakob Kjærsgaard? Tag kandidattesten og få svaret

Jakobs svar på kandidattesten

Kandidattesten bliver til i samarbejde mellem DR og Altinget. Vi formulerer i fællesskab spørgsmålene, indhenter svar fra partierne og regner ud, hvem der svarer mest som dig. Kan du så stole på resultatet? Ja, men læs gerne Hvem formulerer spørgsmålene? Spørgsmål og svar om DR's kandidattest