Kandidat

Billede af Jørgen Popp Petersen, opstillet i Tønder Kommune for Slesvigsk Parti

Jørgen Popp Petersen, 58 år

Slesvigsk Parti

Tønder Kommune

Hvad er din vision for din kommune?

"Jeg mener at vi har en utrolig god og dejlig kommune. Vi har dygtige og engagerede medarbejdere samt borgere med udbredt samfundssind. Kendsgerningerne burde sprede begejstring der ville gøre kommunen attraktiv som bosætnings kommune. Så jeg vil gerne præge mere stolthed ind i os selv samt vore børn"

Mærkesager

 • 1

  Den politiske kultur i kommunalbestyrelsen: Der har været for meget flimmer på den kommunal politiske “skærmen” i den forgangende periode. Dette vanskeliggør at tage strategiske beslutninger og dette skader kommunens image i omverdenen. Heldigvis har vi en super god kommune og dette har ikke ændret sig. I omverdenen giver dette berørings angst overfor kommunen. Situationen skal ændres ellers for det på sigt konsekvenser.

 • 2

  Den grønne omstilling: Et stort emne i den grønne omstilling er produktion af vind og sol energi. Dette giver vanskelige men for mig at se nødvendige diskussioner. Det går ikke med at nøjes med at sige at det ikke skal være i min baghave. . Derfor arbejder vi for en demokratisering af vind og sol energiproduktionen. Dem der har ulemperne skal også have fordelene og skaber forhåbentlig accept som på feks Samsø.

 • 3

  kultur og natur: Gennem et spændende kultur tilbud og en tilgængelighed i vores unikke natur øger vi livskvaliteten og lysten til at være en del af “Grænselandet. Jeg tror ligeledes at dette vil gøre os mere attraktiv i forhold til bosætning og investeringer i turisme udviklingen. Vi skal overordnet mere være præget af kvalitet frem for discount. Stik ord: Tønder festival, Zeppelin Tønder, Nationalpark Vadehavet,

 • Hvorfor stiller du op til dette valg?

  "Jeg hat altid Interesseret mig for politik og har stadig rigtig meget lyst til at gør en forskel for Tønder kommune. Nu har jeg erfaring fra 12 år som medlem af kommunalbestyrelsen, så jeg kender efterhånden maskinrummet hvilket er en stor fordel. Jeg møder gerne mennesker for at kende deres situation for derigennem blive opmærksom på hvad vi som kommune skal have justeret. Jeg hader ligegyldighe"

 • Hvem ønsker du som borgmester i din kommune?

  "Jeg mener at undertegnede har forudsætninger for at kunne skabe et bredt og tillidsfuld samarbejde i kommunalbestyrelsen."

 • Hvem er dit politiske forbillede?

  "Helmuth Schmidt, Mette Bock, Kresten Phillipsen, Margrethe Vestager"

OM Jørgen Popp Petersen

Uddannelse: Erhvervsuddannelse

Beskæftigelse: Privat ansat/selvstændig

Stillede op første gang: Kommunalvalg 1997

Valgt første gang: Kommunalvalg 2009

Sociale medier og web:

Er du enig med Jørgen Popp Petersen? Tag kandidattesten og få svaret

Jørgen Popps svar på kandidattesten

Kandidattesten bliver til i samarbejde mellem DR og Altinget. Vi formulerer i fællesskab spørgsmålene, indhenter svar fra partierne og regner ud, hvem der svarer mest som dig. Kan du så stole på resultatet? Ja, men læs gerne Hvem formulerer spørgsmålene? Spørgsmål og svar om DR's kandidattest