Er tredje gang lykkens gang? Liberal Alliance-kandidat føler sig 'ret sikker' på at tage borgmesterkæden i Solrød

Liberal Alliances Emil Blücher ligner lige nu Solrøds næste borgmester.

Emil Blücher er 28 år og har siddet i byrådet i otte år.

Ikke én, heller ikke to. Men hele tre navne har siden kommunalvalget i tirsdags været oppe at vende som den nye borgmester i Solrød Kommune.

Liberal Alliances Emil Blücher må håbe, at tredje gang bliver lykkens gang, for hans parti har dannet et flertal med Venstre, De Konservative og lokallisten Havdruplisten.

Dermed ser det ud til, at Liberal Alliance scorer sin første borgmesterpost, efter at først De Konservatives Morten Scheelsbeck og siden Socialdemokratiets Jonas Ring var i spil.

- VI har fået de personlige stemmetal, og de viser, at der er mest opbakning til mig som borgmester, og derfor har Venstre og De Konservative rakt hånden ud for at høre, om vi ikke skulle lave et borgerligt flertal.

Du havde allerede landet en aftale med Socialdemokratiet, som gjorde dem til et borgmesterparti. Hvorfor ikke holde ordet?

- På aftenen var det det, der kunne lade sig gøre. og efterfølgende har den anden mulighed været her. Sådan nogle kommunalkonstitueringer er sjældent kønne, men vi har fået renset luften med Venstre og De Konservative, og vi ser frem til et bredt borgerligt samarbejde til gavn for vores borgere i kommunen.

Hvorfor pegede I på Socialdemokratiet på valgnatten?

- Det er, fordi det her er et valg, som har rystet Solrød. Venstre er blevet halveret, og rigtig mange partier er gået til valg på, at der skulle ske en kulturforandring. Med en konservativ aftale og en aftale med Socialdemokratiet var vores vurdering, at der var den største kulturforandring med Jonas Ring fra Socialdemokratiet. Men jeg er så sikker på, at den nye aftale, vi har lavet, er endnu bedre.

Hvornår ved du, at det er dig, der skal være borgmester?

- Jamen, vi lavede en aftale i går med Venstre, De Konservative og Havdruplisten, og den har jeg efterfølgende forsøgt at gøre så bred som mulig. Jeg vil blandt andet række hånden ud til VoresSolrød, der er en lokalliste, som har haft et utroligt flot valg, men dybest set ved jeg det først, når det skal stemmes igennem i byrådssalen.

'Generelt ret sikker'

Hvor sikker føler du dig?

- Jeg føler mig generelt ret sikker. Vi har papir på det, og jeg har haft en rigtig fornuftig dialog med mine borgerlige kolleger.

Du pegede jo på en socialdemokratisk borgmester. Hvad sagde han til, at han ikke længere skulle være borgmester?

- Jeg har ikke haft lejlighed til at tale med Jonas endnu. Jeg har som sagt brugt den sidste dag på at afsøge mulighederne for et endnu bredere samarbejde, og der var et enkelt parti, der ikke var helt glade for den aftale, så vi blev nødt til at "breake" den her i dag, men jeg havde gerne set, at vi kunne have taget snakken Jonas og jeg og have fået et endnu bredere samarbejde.

Han får så at vide gennem medierne, at han ikke skal være borgmester. Hvad gør det ved et fremtidigt samarbejde?

- Jonas gik til valg på en kulturforandring, og den kan han stadig få, hvis han peger på mig, så den mulighed håber jeg, at han vil gribe. Jeg vil hvert fald stadig gerne samarbejde med Jonas.

Hvorfor har du ikke haft tid til at ringe til ham?

- Det er, fordi du og alle mulige andre medier har ringet. Jeg snakkede også med nogle af dem i gruppen, der bakker op om mig, så det har været to timer, der var virkelig pressede, men jeg drikker meget gerne en kop kaffe med Jonas Ring.

FacebookTwitter