Jenny og Knud-Erik havde næsten solgt huset, da køber opdagede mulig Kattegatforbindelse

Ægtepar føler sig ufrivilligt fanget i usikkerhed om en mulig bro over Kattegat.

Jenny og Knud-Erik Jespersen vil gerne sælge deres hus i Odder Kommune, men de mener, at den mulige Kattegatforbindelse er en stopklods.

Den røde murstensvilla og haven omkring er blevet en alt for stor mundfuld for ægteparret Jenny og Knud-Erik Jespersen.

Derfor besluttede parret for flere år siden – før Kattegatforbindelsen blev genoplivet i 2018 – at de ville sætte deres hus til salg.

Men det har vist sig at være meget svært.

Huset ligger i Dyngby lidt nord for Odder, og den seneste forundersøgelse af Kattegatforbindelsen tegner en linjeføring meget tæt på.

Herunder kan du se nogle af de linjeføringer, der foreløbig er i spil (fra Vejdirektoratets rapport fra marts 2020):

Ægteparret oplever, at planerne om at forbinde Jylland og Sjælland er medvirkende til at forpurre deres drøm om at komme videre til en mindre og mere overskuelig bolig.

- I foråret 2020 havde vi en interesseret køber, men de sprang fra, da de fandt ud af, at der kunne komme en motorvej tæt på. Lige for nylig var der også en interesseret køber, men så vidt jeg forstod, sagde kreditforeningen nej, fordi de ikke kendte til fremtiden hernede, siger Jenny Jespersen.

Hun føler sig ufrivilligt fanget i en usikkerhed om en bro, som måske ikke engang bliver til noget.

- Vi er stadig så heldige, at vi kan komme op og klare dagen og vejen. Men det er frustrerende ikke at kunne sælge huset, når vi er nået en alder, hvor vi ikke kan det, vi gerne vil med det, siger Jenny Jespersen.

Kattegatforbindelsen er et hedt emne i kommunal- og regionalvalgkampen i Odder, hvor borgerne kræver svar fra lokalpolitikerne.

For de kommunal- og regionalpolitikere, der bliver valgt ind 16. november, har mulighed for at påvirke Folketinget, hvor beslutningen om forbindelsen i sidste ende skal tages.

Mægler: Huse vil falde i værdi

Ejendomsmæglerkæden Home i Odder oplever fortsat stabile boligpriser trods den mulige Kattegatforbindelse, men liggetiderne er blevet forlænget som følge af usikkerheden, lyder det fra daglig leder Jesper Lund.

Han fortæller, at Home har kontakt med boligejere i området, som egentlig først havde planer om at sælge deres hus om mange år, men som på grund af den mulige forbindelse vil sætte til salg tidligere.

- De vurderer, at de ikke vil tage risikoen for fremtidige planer. De vælger at sætte til salg, før planerne er endelige og flytter allerede nu, siger Jesper Lund, der vurderer, at en Kattegatforbindelse sagtens kan få priserne til at stige nogle steder i Odder Kommune:

- Min holdning er, at det er et plus, hvis du ikke generes direkte af en motorvej. Men de huse, der ligger op ad vejen, vil falde i værdi, siger ejendomsmægleren.

Jesper Lund har forståelse for, at et så stort projekt kræver tid at undersøge, men lægger ikke skjul på, at mere klarhed hurtigst muligt er en fordel.

- Det bliver en god dag, når de endelige beslutninger bliver truffet, siger ejendomsmægleren.

Hos Nybolig Odder mærker de også, at en mulig Kattegatforbindelse fylder hos kunderne. Derfor har de valgt at skrive om den i deres salgsopstillinger, fortæller mægler og medindehaver Bo Bjerre.

- Jeg ville have det rigtig skidt med, at nogen kom til mig bagefter og spurgte, hvorfor jeg ikke havde oplyst om det, selvom jeg vidste det, siger han.

Altafgørende for krydset 16. november

I Rørth lidt uden for Odder købte Palle Frostholm og hans kone tilbage i 2017 en mølle fra 1859, som de løbende restaurerer.

Planen har længe været at beklæde møllens tag med egespån, men uvisheden om Kattegatforbindelsen har fået parret til at udskyde projektet.

- Vi har sat det på pause, indtil vi ved, hvad der skal ske. Det er en ret stor investering, og den ville vi aldrig kunne få hjem igen, hvis der kommer en Kattegatforbindelse, siger Palle Frostholm, der opfordrer lokalpolitikerne til at gå mere helhjertet ind i at påvirke projektet:

Palle Frostholm og hans mølle fra 1859. Renoveringen af taget er nu udskudt på ubestemt tid på grund af den mulige Kattegatforbindelse.

- De bør tage stilling og arbejde aktivt for at forhindre, at den kommer, eller at den går igennem Odder så skånsomt som muligt. Det et før set, at kommunalpolitikere har indflydelse på, hvad de gør på Christiansborg, siger Palle Frostholm.

Parret købte møllen for at få mere ro og komme tættere på naturen, men beslutter Folketinget at bygge en Kattegatbro, flytter parret.

Palle Frostholm, hvor meget betyder Kattegatforbindelsen for, hvor du sætter dit kryds på tirsdag?

- Det er altafgørende, siger han.

Se Palle Frostholm, der viser, hvor en linjeføring kan komme nær hans mølle:

FacebookTwitter