K-kandidat udråbte sig selv som borgmester - nu trækker han i land: 'Det har jeg aldrig sagt'

Kenneth Gøtterup fra Konservative i Dragør nægter, at han selv har udråbt sig som borgmester.

Kenneth Gøtterup (i midten) flankeret af Nicolaj Bertel Riber (S) til venstre og Helle Barth (V) til højre, som han i første omgang annoncerede at have lavet en aftale med. (Foto: Nynne Wowk © (c) DR)

Klokken er 03.20 natten til onsdag. Ud fra forhandlingslokalet i Dragør rådhus' kælder træder Kenneth Gøtterup fra Konservative.

Han har fået et godt valg med flest personlige stemmer i kommunen, og samtidig har partiet fået seks mandater i det nye byråd.

Sammen med spidskandidaterne Helle Barth (V) og Nicolaj Bertel Riber (S) stiller han sig op foran blandt andre DR og siger:

- Vi er blevet enige om, at Socialdemokraterne, Venstre og Konservative går sammen. Og det bliver med mig som borgmester.

Dermed meldte han ud, at han havde overtaget borgmesterposten fra Venstre, og på både DR og TV 2 Lorry skrev man hurtigt, at konstitueringen i hovedstadsområdets mindste kommune var på plads.

Men det var den bare ikke.

I dag er der nemlig helt nye og markant anderledes toner fra Kenneth Gøtterup.

Han har aldrig sagt, at han bliver borgmester, fortæller han.

- Jeg har aldrig udråbt mig selv som borgmester. Det her handler om, at I som presse skal lytte efter, hvad der bliver sagt, siger Kenneth Gøtterup.

Ifølge den hiditidige og altså stadig nuværende borgmester, Helle Barth fra Venstre, var Kenneth Gøtterup lige hurtigt nok til at udnævne sig selv som borgmester på valgnatten.

- Jeg tænkte bare; 'arh, det er dig, der har forhandlingsretten, Kenneth Gøtterup. Men du har ikke et fuldt flertal bag dig endnu.’ Konstitueringen var ikke på plads, og det er den heller ikke endnu, siger Helle Barth.

Kenneth Gøtterup fastholder også, at han ikke lukkede den på valgaften.

- Har du aldrig på noget tidspunkt sagt, at du var borgmester?

- Nej, hvis du læser min facebookopdatering, har jeg aldrig sagt noget om, at jeg er blevet borgmester. Jeg har sagt, at vi er blevet enige om, at jeg sidder for bordenden af forhandlingerne, siger Kenneth Gøtterup.

Sådan skriver Kenneth Gøtterup om forhandlingerne på Facebook.

- Men der er gået lang tid, hvor det har stået flere steder, at du var borgmester. Hvorfor råber du ikke op og siger: ’Jeg er faktisk ikke borgmester, der er sket en fejl her’?

- Mit fokus ligger på de politiske forhandlinger. Det er altså politikken for Dragør i de næste fire år, der er vigtigst for os, frem for at tilfredsstille alle mulige spørgsmål fra pressen, siger Kenneth Gøtterup.

- Helle Barth og flere andre politikere har også hørt dig sige, at du er borgmester. Det virker lidt som om, at du er den eneste, der ikke har hørt det?

- Det at sidde for bordenden, det må man vel tolke, som man vil. Og det vil jo være naturligt, at borgmesterposten går til det største parti, siger han.

De politiske forhandlinger mellem Socialdemokratiet, Venstre og de Konservative fortsætter nu og kan vare et stykke tid, vurderer flere af hovedpersonerne.

- Jeg tænker, at der kommer til at gå et par dage, før der kommer hvid røg op, siger Helle Barth.

Kenneth Gøtterup håber forsat, at det ender med, at han bliver borgmester i Dragør, men det er altså endnu ikke sikkert, siger han.

- Nu fortsætter vi forhandlingerne i løbet af weekenden, og så håber jeg, vi kommer i mål, siger han.