Pladsen omkring Grindsted Gymnasium udgør et centrum - geografisk talt i Billund Kommune - men også i 17-årige Anna Esther Hansen liv og i de fleste andre unge billundborgeres tilværelse.
I Tinghusgade i det centrale Grindsted har kommunen samlet ungdomsuddannelser, bibliotek, svømmehal, sportsfaciliteter med tilhørende lounge, cafeteria og store åbne planløsninger.
Senest har kommunen samlet 15 millioner kroner til at udvide faciliteterne yderligere, så der lige om lidt åbner et stort musikcenter med koncertsal, bar og lydstudier til fri afbenyttelse.
Unge mennesker sværmer omkring forpladsen foran det store aktivitetscenter Magion hele dagen, nogle bruger forhallen til gruppearbejde, og ud på eftermiddagen vokser grupperne, og skoletaskerne smides i bunker.
- Vi mødes her især efter skole. Det er et fristed og et afbræk, at man kan komme herover, fortæller Anna Esther Hansen.
Men lige så meget liv, der er i Magion, lige så dødt er der, når Anna Esther Hansen om eftermiddagen vender tilbage til Billund med bus 144.
Kommunen har prioriteret ungdomstilbuddene i Grindsted midtby, og derfor må unge, som vil mødes uden for foreningerne og hænge ud, i fjernere egne af kommunen nøjes.
I Billund by er der aktiviteter for de mindste børn, og byens old boys har fine faciliteter på kunststofbanen uden for Billund Idrætscenter. Men dem på kanten af barndommen føler sig henvist til et skur i læ af den lokale sportshal, hvor de kan være i fred, spise kanelstang og drikke breezers i smug.
Det er i hvert fald, hvad man kan udlede fra slyngelskurets efterladte affald og glasskårene, som formand for fodboldafdelingen Lars Thomsen møjsommeligt går og samler op, så de ikke ender på fodboldbanen lige ved siden af.
- Det er simpelthen trist at se på, det var i hvert fald ikke det, der var tanken med det skur, siger fodboldformanden, som har været med til at få det udendørs omklædningsrum opført forrige år.
Anna Esther Hansen medgiver, at skuret ikke er det bedste feststed, men hvor skulle de ellers gå hen?
- Der er for langt tilbage til Magion, og det er ikke altid til at regne med busserne, eller om ens forældre kan køre. Og der er ingen andre steder at være, siger hun.
Det nytter ikke at sprede tingene for meget ud
Både blandt borgere og byrødder kan man finde dem, som synes prioriteringen har været for hård, og at ungdomstilbuddene bør spredes mere ud.
- Det er fattigt, at vi ikke har mere at tilbyde de unge i de mindre byer, siger Ann Charlotte Vilstrup, der er borgmesterkandidat for Socialdemokratiet.
- Forventer man, at de unge her fra Billund og andre af oplandsbyerne tager til Grindsted for at være sammen med andre, så tror jeg, man har gjort regning uden vært, tilføjer hun.
Billund Kommune markedsfører sig som Børnenes Hovedstad, men så snart børnene forlader folkeskolen, har de travlt med at komme væk.
Mange vælger ungdomsuddannelse i nabokommunerne, hvor Vejle og Kolding lokker med flere caféer og byliv. Og lige nu kæmper Billund Kommune med at samle elever nok til at opretholde kommunens eneste gymnasium og handelsskole.
Efter kommunalreformen i 2007 blev Grindsted Kommune, Billund Kommune og dele af Give Kommune lagt sammen.
Sammenlægningen har på nogle punkter ført til centralisering omkring Grindsted, som er kommunens største by, mens værtshuse, butikker og andet byliv har måtte lukke i Billund og andre oplandsbyer.
Prioriteringen af Grindsted er - i hvert fald når det kommer til kommunens ungdomsliv - bevidst og nødvendig, hvis man spørger Venstres borgmesterkandidat Stephanie Storbank.
- Jeg er helt opmærksom på, at der i byerne uden for Grindsted er et ønske om at skabe mødesteder for de unge, men hvis vi skal lave noget, der er så fedt, at man har lyst til at komme aften efter aften, så skal der være noget helt specielt. Det mener jeg, vi har skabt med Magion, siger hun.
I 20 år har Billund været ledet af Venstre-borgmester Ib Kristensen. Han genopstiller ikke, og derfor skal der ved det kommende kommunalvalg findes en ny borgmester.