Naboer føler sig kørt ned af stort golfhotel på naturgrund i Ho

Et flertal i Varde Kommunes byråd har vedtaget planerne om et golfhotel i byen Ho.

Ann Selkie frygter masser af turister, når golfhotellet er opført. (Foto: Bo Bechsgaard DR Syd)

Måske har du holdt ferie i den sydvestjyske by Blåvand, hvor der både er restauranter, butikker og masser af liv i højsæsonen. Men tager du cirka syv kilometer væk til byen Ho, hersker der derimod ro og uberørt natur.

Men nu kan byens cirka 200 fastboende borgere godt begynde at forberede sig på flere gæster. En naturgrund på 10.000 kvadratmeter skal nu laves om til et golfhotel. Et hotel med 100 lejligheder, der ved fuld belægning får plads til 400 personer i døgnet.

Det har et bredt flertal i Varde Kommunes byråd bestående af Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og E-Borgergruppen besluttet på et byrådsmøde i aftes.

Og det vækker alt andet end begejstring hos flere af beboerne.

Det gælder blandt andet Ann Selkie, der er nabo til den grund, hvor golfhotellet skal ligge.

- Jeg er bange for, at det her er startskuddet til, at Ho bliver Blåvand nummer to med alt for mange turister, siger hun.

Det er på Ann Selkies nabogrund, at det kommende golfhotel skal bygges. Udover lejligheder skal det blandt andet rumme en restaurant og et wellnesscenter. (Foto: Bo Bechsgaard DR Syd)

Ann Selkie understreger, at hun selv er tidligere golfspiller og derfor har forståelse for, at politikerne vil bygge et hotel til de spillende gæster. Men ikke i den størrelse.

- Vi føler os kørt ned. Vi vil gerne være med til at udvikle byen.

- Vi har jo været med til at lave workshops sammen med Varde Kommune, fordi vi troede, at de ville lytte til os, men det føler vi ikke, de har gjort, siger hun.

Gik på kompromis

Det seneste halvandet år har hotelplanerne i Ho splittet både politikere og borgere i Varde Kommune. Og ved aftenens afstemning gik flere partier på kompromis for at enes om byggeriet.

Venstre ville oprindelig bygge på et større areal, mens De Konservative ville det modsatte. Derfor er Varde Kommunes afgående borgmester, Erik Buhl fra Venstre, tilfreds med, at der er landet en bred aftale.

- Jeg er glad for, at vi er her efter en lang, lang debat.

- Jeg er glad for måden, vi har gjort det på. Og at vi sender et klart signal om, at vi også prøver at tage så meget hensyn som overhovedet muligt, når vi udvikler vores turisme, siger han.

Nyt overnatningstilbud

Partifællen Preben Friis-Hauge, der er formand for Udvalget for Plan og Teknik, mener, det er nødvendigt med et nyt overnatningstilbud til turisterne, når de besøger kommunen.

- Varde Kommune har en turismestrategi, hvor vi har brug for at tilbyde overnatninger, som ikke er på syv eller 14-dages varighed i et sommerhus. Derfor har vi behov for hotelkapacitet.

- Og vi synes med projektet, at vi har lyttet til de indsigelser, der har været, siger han.

De Radikale og Socialdemokratiet stemte imod hotelplanerne, og Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Søren Laulund, mener ikke, at hans parti er blevet hørt nok i processen.

- Jeg er da ærgerlig over, at vi ikke har kunnet finde sammen i et samlet byråd om et projekt af denne her størrelse.

- Jeg synes, det er alt for voldsomt et projekt, der er stablet på benene, siger han.

Og det er Ann Selkie enig i. Hun skal nu vænne sig til tanken om det kommende byggeri få meter fra hendes hus.

- Det er ikke gørelsen, men størrelsen, jeg er imod, siger hun.

Facebook
Twitter