Teenager i bar overkrop bliver Nye Borgerliges mand i byrådet i Kerteminde

Den blot 19-årige Malte Jäger fra Kerteminde blev landskendt under valgkampen takket være sine valgplakater, der tilsyneladende har givet pote.

"Et stærkt valg." Den unge Nye Borgerlige-politiker Malte Jäger er ny mand i byrådet i Kerteminde Kommune. (Privatfoto)

Sidste mand på stemmesedlen, første mand i byrådet.

Den politiske overkrop, Malte Jäger, der har optrådt, næsten som Gud skabte ham på sine valgplakater, hvor han selv har lagt lidt til med hård træning og også taget et par bukser på, er strøget ind i byrådet i Kerteminde Kommune.

185 personlige stemmer er nok til, at den stærke teenager overhaler sine tre medopstillede partikammerater i Nye Borgerlige, og dermed sikrede han sig den ene plads i byrådet i Kerteminde Kommune, som Nye Borgerlige har vundet.

- Jeg er enormt positivt overrasket. Det lå ikke i kortene. Som 19-årig er det jo ikke noget, man havde turdet håbe på. Jeg har haft rigtig god medieomtale og brugt rigtig meget tid på valgkampen, siger den unge komet, der ikke kun har vist sig frem på sine valgplakater, men efter eget udsagn også har spillet med de politiske muskler hele valgkampen igennem.

- Plakaten har haft stor betydning for opmærksomheden, men i forhold til at komme ind i byrådet, så er grunden til, at jeg er kommet ind, uden tvivl min politik, siger Malte Jäger.

- Det har været vælgermøderne, hvor jeg har diskuteret min politik. Det har uden tvivl været de mange facebookopslag, hvor jeg har skrevet en hel masse politisk. Det har været mine optrædener på tv og i artikler, siger Malte Jäger.

Det skal være slut med fråds

’Never skip leg day,’ lyder et mantra i fitnessmiljøet, og Malte Jäger har bestemt også gjort sit benarbejde på både arbejdet og i sit fritidsliv, hvor han er en person, som mange mennesker støder på.

- Jeg har arbejde både på tankstationen og i det lokale træningscenter, og jeg træner U13- og U15-drengene i håndbold, når jeg ellers har tid til det.

Dagen derpå kører Malte Jäger rundt i Kerteminde for at tage sine valgplakater ned, hvilket ikke kræver det store arbejde af ham, da mange af plakaterne er blevet pillet ned undervejs i valgkampen.

Måske af kvindelige fans?

Malte Jäger kan ikke alene glæde sig over en plads i byrådet, men også at vælgerne i et vist omfang har gjort arbejdet for ham, når det handler om at pille valgplakater ned. De lidt mere generiske er ingen dog rendt med.

Det vides ikke præcist, hvor valgplakaterne er havnet henne, men Malte selv er endt i byrådet, og det vil borgerne i kommunen få at mærke. Han agter nemlig at forfølge en af sine mærkesager i valgkampen.

- Først og fremmest vil jeg bruge mit mandat på at være borgernes vagthund. Alt fråds og alle de penge, der bliver spildt, det vil jeg eddermame punke i hovedet på byrådspolitikerne. Det handler om respekt for borgernes penge.

Borgmesterposten i Kerteminde Kommune gik til socialdemokraten Kasper Ejsing Olesen, der som den første borgmester i kommunens historie blev genvalgt.

Socialdemokraterne gik tre mandater frem til i alt 10 ud af byrådets 25 pladser, og konstituerede sig sammen med SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Valgets anden højdespringer blev De Konservative, der gik to mandater frem til i alt 9.

FacebookTwitter