VIDEO Politikere på glatis i Vollsmose: Køber ind på fremmedsprog for at komme tættere på beboere

Odense-bydelen havde ved sidste kommunalvalg en valgdeltagelse på blot 52 procent. Det vil lokale ildsjæle lave om på.

Køber du ofte qusbara, zeed zaytoun eller roumaan?

Og ville du kunne handle til aftensmad, hvis det var ordene på indkøbssedlen - skrevet på somalisk, kurdisk eller måske tyrkisk?

Lige præcis dét skulle syv lokalpolitikere prøve kræfter med i Odense-bydelen Vollsmose.

Hvorfor så det?

I Vollsmose var stemmeprocenten ved sidste kommunalvalg i 2017 nede på kun 52 procent - mens landsgennemsnittet var 70,1 procent.

1 / 3

Og det besluttede den lokale ildsjæl og formand for foreningen We Enjoy Vollsmose, der blandt laver aktiviteter for børn og unge, Abdi Raqiib at rette op på.

Derfor inviterede han politikere fra syv partier på en konkurrence, hvor opgaven var simpel:

Få hjælp af de lokale i Vollsmose-centret til hurtigst muligt at købe arabiske varer ind til forskellige retter.

Men den vigtigste opgave var at få beboerne i tale - og derefter gå ned i stemmeboksen og sætte deres kryds til valget på valgdagen den 16. november.

Se i videoen en snas af, hvordan det gik:

Retterne, der skulle handles til, var blandt andet tabouleh og hummus, hvor mange af ingredienserne er fra forskellige lande.

Netop som i Vollsmose, hvor der tales omkring 80 sprog. Og ikke alle taler det danske sprog helt perfekt - og det kan gøre det svært at stemme, mener Adbi Raqiib.

Det er særligt blandt dem, hvor sproget er en barriere, og blandt de unge, at det kniber med at komme til stemmeboksen.

Derfor synes Abdi Raqiib, at det er vigtigt at få snakket med den ældre generation, så de kan give traditionen med at stemme videre til deres børn.

- Det er også vigtigt at få dem med, det er også dem, der har børnene. Fædrene og mødre til dem, der skal ud at stemme, siger han.

Se en del af interviewet med Adbi Raqiib, initiativtager og formand, We Enjoy Vollsmose, her:

Caroline Lauritsen fra Konservative erkender, at politikere generelt nok ikke er gode nok til at besøge Vollsmose og tale med beboerne. Men hun mener, det er vigtigt at få fortalt, hvor stor betydning det har for dem at sætte et kryds.

- Det, jeg tror, er rigtig vigtigt, det er, at vi fortæller borgerne - sådan set i hele Odense - hvor vigtigt og nærværende et kommunalvalg, det er. Det, vi stemmer om, bliver tit fjernt for folk, men kommunalvalget handler om vores skoler, vores daginsitutuer og så videre, siger hun.

Vinderholdet af konkurrencen blev fundet - og det blev John Killerup fra Liberaterne, Nishan Ganeshalingam fra Radikale Venstre, Reza Javid fra Enhedslisten og Adisrashid Abdi fra SF, mens Araz Khan fra Venstre, Caroline Lauritsen fra Konservative og Abdinoor Adam Hansen fra Socialdemokratiet måtte se sig slået.

Du kan se hele indslaget i TV-Avisen HER.

Se, hvem du er mest enig med til kommunal- og regionsvalget ved at prøve DR's kandidattest:

FacebookTwitter