Kommuner: 17.000 nye flygtninge kræver flere ansatte

Der er brug for 1.200 flere pædagoger og 20 fuldtidsansatte læger i år til at tage imod flygtninge, vurderer KL

Martin Damm, formand for KL, advarer regeringen om, at 17.000 nye flygtninge vil koste kommunerne, hvad der svarer tll at drive en gennemsnitskommune. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Kommunernes Landsforening har i et notat regnet på, hvad konsekvenserne vil være af, at der i år kommer 17.000 nye flygtninge ud i kommunerne, og ifølge KL-formand Martin Damm (V) er der ikke tvivl om, at der er brug for flere penge.

Han henviser til, at der medregnet familiesammenførte bliver tale om anslået mere end 37.000 personer, og over halvandet år svarer det til en gennemsnitskommune.

- Vi har ikke et helt bestemt beløb, men det koster cirka 2,5 milliarder kroner at drive en gennemsnitskommune, siger Martin Damm.

-Det vil ifølge KL blandt andet betyde, at der skal oprettes 80 nye daginstitutioner og ansættes 1.200 pædagoger, hvis normeringerne skal holdes. Derudover vil der blive brug for 20 fuldtidsansatte læger alene til at foretage helbredstjek.

Der vil også blive brug for 21 tandlæger og 42 klinikassistenter, skønner KL på baggrund af, hvor meget flygtningebørn erfaringsmæssigt bruger den kommunale tandpleje. Samtidig vil der muligvis blive behov for at oprette særlige modtageklasser til skolebørn.

Endelig skal kommunerne finde boliger til flygtningene.

/ritzau/

Facebook
Twitter