Kommuner køber parcelhuse for at kunne huse flygtninge

Både Kolding og Roskilde køber huse af borgerne for at kunne tilbyde flygtninge bolig, men det undrer DF.

Efter endt ophold på asylcentre skal flygtninge have en bolig, og flere kommuner har problemer med at finde egnede huse og lejligheder (arkivfoto).

I flere danske kommuner har man så svært ved at finde en bolig til flygtninge, at kommunen nu opkøber parcelhuse og indlogerer flygtninge i husenes værelser, skriver Jyllands-Posten.

En af de kommuner er Kolding, hvor over 100 husejere har ansøgt om at få solgt deres bolig til kommunen.

98 af de 121 huse opfyldte de krav, som byrådet i Kolding Kommune på forhånd havde opstillet. For eksempel må husene maksimalt koste 10.000 kroner per kvadratmeter.

- Som kommune skal man stille en bolig til rådighed for de flygtninge, som man modtager. I Kolding Kommune kommer vi til at mangle to til fem familieboliger i denne omgang. Så ser vi, hvordan det fungerer, og derefter kan vi vurdere, om vi skal gøre det igen, siger borgmester Jørn Pedersen (V) til avisen.

DF: Det glade vanvid

I Roskilde Kommune, hvor man ligesom i Kolding skal huse omkring 100 flygtninge næste år, stemmer byrådet på onsdag om, hvorvidt skal købe huse til de mange flygtninge.

Hos Dansk Folkeparti på Christiansborg kalder integrationsordfører Martin Henriksen metoden for "det glade vanvid".

- Det er vanvittigt. Men jeg anerkender, at det også er et udtryk for, at kommunerne er pressede, og der bare kommer rigtig mange flygtninge til Danmark. Men det er dybt urimeligt, at lovgivningen prioriterer flygtninge højere end danskere, siger Martin Henriksen.

Partiet mener ikke, at det skal være kommunernes opgave at sørge for bolig til flygtninge, men statens.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk