Kommunister i fremgang

Mens kapitalismen er i krise og arbejdsløsheden vokser mærker Kommunisk Parti en fremgang i antallet af medlemmer.

I dag samles Kommunistisk Parti til deres tredje kongres siden partiet blev dannet i 2006. (© http://www.historie-nu.dk/)

I dag samles Kommunistisk Parti til deres tredje kongres siden partiet blev dannet ved en sammenslutning af DPK/ML og Kommunistisk Samling i november 2006.

Og partiet har oplevet en fremgang af medlemmer, siden sidste kongres.

- Jo mere kapitalismens krisen eskalerer, jo tydeligere bliver det, at det nuværende system har spillet fallit. Det kan vi mærke. Siden vores sidste kongres har vi fået dobbelt så mange unge medlemmer, siger Jørgen Petersen, formand for Kommunistisk Parti i en pressemeddelelse.

Skal vedtage nyt politisk program

Partiet der udgiver Dagbladet Arbejderen tæller nu omkring 250 medlemmer.

kongressen i dag skal Kommunistisk Parti blandt andet vedtage et nyt politisk program og beslutte om partiet skal oprette et ungdomsforbund.

- Den kapitalistiske krise er uløselig. Hvis vi skal sikre fremtidens velfærd er vi nødt til at begrænse de store virksomheders magt og bryde med EU, siger Jørgen Petersen.

Til sammenligning tæller Danmarks Kommunistiske Parti DKP, som Erhvers- og vækstminister Ole Sohn i sin tid var formand for, i dag omkring 300 medlemmer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk