Konkurrenceudspil sætter taxaen og apoteket under lup

Den nye erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) præsenterer i dag regeringens konkurrencepolitiske udspil

SF's nye formand Annette Vilhelmsen er også ny erhvervs- og vækstminister. I dag har hun præsenteret et nyt konkurrencepolitisk udspil.

Der skal sættes ind mod karteller, der skal gøres op med monopoler, og forbrugerne skal sikres lavere priser.

Det er hovedelementerne i det konkurrenceudspil, som regeringens nye erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i dag præsenterer.

Og den enkelte borger vil komme til at mærke en forskel, siger Annette Vilhelmsen.

- Priserne falder og om ikke andet kan man sige, at de i hvert fald ikke skal stige, som vi ellers har set. Og øget konkurrence skulle gerne give bedre priser og bedre service, siger Annette Vilhelmsen.

Brancher skal inddrages

Udspillet lægger op til, at et udvalg nu skal undersøge forskellige brancher - som eksempelvis taxabranchen - for at finde ud af, hvordan man kan bryde med monopolet til forbrugerens bedste.

Herudover vil ministeren inddrage de forskellige brancher frem mod den endelige lovgivning på området.

- Hvis branchen lige nu tænker: åh nje, hvorfor skal vi gå igang med det her, så tror jeg, at når vi har arbejdet med det her, vil brancerne også kunne se en fordel i, at de også har mulighed for at skabe en anden måde at lave forretning på, siger Annette Vilhelmsen.

V: Det er vores udspil

Venstres vækstordfører Mads Rørvig påpeger, at konkurrenceudspillet fra S-SF-R-regeringen bygger på et forarbejde af den tidligere VK-regeringen.

- Jeg synes, det er enormt positivt, at den nye erhvervsminister tager det gamle VK-udspil og vil arbejde videre med det. Vi må se i en forhandling, hvad det kan blive til, men vi er meget positive, siger Mads Rørvig, vækstordfører for Venstre.

Han mener, at der er behov for tiltag for at øge konkurrencen i flere brancher.

- Vi har et problem, når vi i forhold til svenskerne betaler 17 procent mere for vores dagligvarer, når man renser for valutakurser og forskellige afgifter. Så har vi et problem med for lidt konkurrenceevne på vores hjemmemarked, siger Mads Rørvig.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk