Konservativ borgmester raser mod eget parti: I er pinlige

Borgmesteren i Vesthimmerland Kommune vil ikke svare på, om han tillid til sit eget parti, efter de har udtrykt mistillid til miljøministeren.

Knud Kristensen, Konservativ borgmester i Vesthimmerlands Kommune, kalder sit eget parti for pinlige, efter partiet trak støtten til miljøministeren.

I Vesthimmerlands Kommune følger den konservative borgmester, Knud Kristensen, lidt mere end almindeligt med i nyhedsstrømmen her til aften.

Hans parti har valgt at udtrykke mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) – noget som borgmesteren er direkte uenig i, fortæller han til Landbrugsavisen.dk. Over for DR Nyheder uddyber han sin kritik:

- Det er så pinligt!

Hvorfor?

- Fordi der er ingen argumentation for det, som man er i gang med, når man går ind og støtter landsbrugspakken, men siger, at ministeren skal gå, siger Knud Kristensen til DR Nyheder.

De seneste par dage har Knud Kristensen ifølge ham selv også været i massiv sms-kontakt med landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K) og partiformand Søren Pape Poulsen.

- Jeg håber lidt, at Lars Løkke finder de tal frem, som de stiller tvivl om og så gennemgår det med dem. Jeg har ikke tillid til den handling, de Konservative nu foretager, siger Knud Kristensen.

Borgmesteren fra landbrugsdanmark

Knud Kristensen betegner sig selv som borgmester i ’landbrugsdanmark’. Og her er meldingen klar. Forskerne tager fejl og tallene passer, siger han.

Knud Kristensen har indkaldt partikollegaerne fra byrådet i Vesthimmerland til et ekstraordinært møde i morgen klokken 12, hvor man vil drøfte situationen. Om tilliden til de Konservative på Christiansborg er væk, vil han dog ikke svare klart på.

Har du tillid til dit eget parti?

- Jeg har indkaldt min gruppe til et møde klokken 12, så vi kan snakke det her igennem. Vi har intet mindre end tre landmænd i gruppen. Vi er ikke som gruppe blevet hørt i det her, siger han.

Men har du tillid til dem?

- Jeg tager afstand fra den handling, de har lavet her til aften, siger Knud Kristensen.