Konservativ profil vil have indført lovgivningsloft

Leder af de Konservative i København, Rasmus Jarlov, vil forpligte en borgerlig regering til at rydde op i landets love og paragraffer.

Ifølge Rasmus Jarlov bør den næste borgerlige regering indføre et lovgivningsloft. (© DR)

Danmark har alt for mange love, og det spænder ben for den enkeltes frihed.

Ifølge lederen af de Konservative i Københavns Borgerrepræsentation, Rasmus Jarlov, bør den næste borgerlige regering derfor indføre et lovgivningsloft, så man sikrer, at der ikke kommer flere love til.

- Jo mere lovgivning, der er, desto mere bliver magten i samfundet flyttet fra borgerne og over til politikerne, som sidder i detaljer og i højere grad styrer vores liv, og det er ikke meningen, siger Rasmus Jarlov.

Forslag på landsråd

Forslaget om et lovgivningsloft tager han med på Det Konservative Folkepartis landsråd, der løber af stablen i den kommende weekend.

Her vil han forsøge at få det konservative bagland til at støtte, at de Konservative skal arbejde for, at den næste borgerlige regering forpligter sig til, at antallet af love ikke må stige over regeringsperioden - hvis politikerne ønsker at lave en ny lov, må de samtidig fjerne en anden.

Og den manøvre burde ikke være noget problem, mener Rasmus Jarlov.

- Når man for eksempel kigger på, hvor kompliceret vores skattelovgivning er, så er der jo masser af mulighed for at afskaffe en hel masse lovgivning, siger Rasmus Jarlov, der håber, at det konservative bagland tager godt imod forslaget.

K siger nej

På Christiansborg støtter Det Konservative Folkeparti ønsket om at luge ud i lovgivningen, men et decideret lovgivningsloft kan partiet ikke se for sig, lyder det fra retsordfører Tom Behnke (K).

- Forslaget låser os for hårdt, men idéen som sådan er super god, siger Tom Behnke.

- Jo mere, vi har reguleret samfundet, desto mindre frihed har vi, og jo flere love og regler skal man som borger og virksomhed forholde sig til med risiko for, at man uforvarende kommer til at overtræde regler, som vi har vedtaget. Så vi skal ikke have mere lovgivning end højst nødvendigt, og i dag har vi alt for mange love og regler, siger Tom Behnke, der mener, at politikerne i stedet skal træffe en principiel beslutning om, at man skal arbejde for, at vi får færre love i Danmark.

V og LA bakker op om færre love

Også Venstre og Liberal Alliance bakker op om ønsket om at få færre love.

- Danskerne er i stand til at leve deres eget liv, og jo mere lovgivning, der kommer, desto mindre besluttes der fra eget hold, siger Venstres næstformand, Kristian Jensen.

Ifølge Socialdemokraterne løber de borgerlige partier dog en åben dør ind med ønsket om mindre lovgivning, for regeringen er allerede i fuld gang med at rydde op.

Forslag giver ingen mening

- Vi laver afbureaukratisering konstant, og det er en af denne her regerings målsætninger at afskaffe unødvendig lovgivning, siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), der fuldstændig afviser Rasmus Jarlovs forslag om et lovgivningsloft.

- Vi laver lovgivning, når det er nødvendigt, når der er et behov for det, og når det gavner danskerne og Danmark, men man kan ikke sige, at hver gang, der er en nødvendig lovgivning, så skal man finde noget andet, man kan afskaffe. Det giver ingen mening, siger hun.

Det konservative bagland skal stemme om Rasmus Jarlovs forslag i weekenden på partiets landsråd.

Facebook
Twitter