Konservativ Ungdom: Undervurder ikke Lene Espersens afløser

Afløseren for Lene Espersen har noget at byde ind med, lyder det fra de konservatives ungdomsorganisation.

Daniel Rugholm overtager Lene Espersens plads i Folketinget. (Foto: Henrik Sørensen © ft.dk)

Den tidligere formand for Det Konservative Folkeparti Lene Espersen har meddelt, at hun stopper i dansk politik. Hun efterlader et tomrum i partiet, siger DR Nyheders politiske analytiker, Bjarne Steensbeck.

Man skal dog ikke undervurdere den 31-årige Daniel Rugholm, der skal tage hendes plads i Folketinget, lyder det fra Konservativ Ungdom.

- Man skal ikke undervurdere Daniel og hans evner, som der ellers allerede er nogle, der har gjort. Jeg kender Daniel som en helt fantastisk dygtig politiker og ikke mindst et menneske med nogle stærke holdninger, siger Mikkel Ballegaard, landsformand for Konservativ Ungdom.

Ambitiøs type

Daniel Rugholm er viceborgmester i Hjørring. Han har tidligere været medlem af Folketinget, og Mikkel Ballegaard mener, at han kan have en positiv effekt på den kommende valgkamp.

- Man har i lang tid kunnet mærke, at Daniel gerne vil ind og have muligheden for at gøre en forskel. Den mulighed får han nu, og mon ikke en ung ambitiøs type som Daniel nok skal kunne komme med nogle friske udmeldinger, siger han.

Kan fremme KU's agenda

Desuden tror han, at Daniel Rugholm kan hjælpe med at promovere KU's mærkesager.

- Jeg tror i særdeleshed, at Daniel kan være med til at tegne en politisk retning, som vi er mere med på i Konservativ Ungdom. Det er eksempelvis i forhold til afskaffelse af SU'en, en sænkning af skatten, og mere ansvar til den enkelte, siger Mikkel Ballegaard.

Facebook
Twitter