Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Konservative afviser at Eva Kjer kan være med ved forhandlingsbordet

Men hvis Løkke parkerer hende i et sideværelse, så er det okay.

Søren Pape Poulsen oplyser i en sms til DR Nyheder, at han forlader forhandlingerne med de øvrige partiledere, hvis Eva Kjer Hansen på et tidspunkt deltager i de direkte forhandlinger. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

De Konservative nægter at sidde til bords med miljøminister Eva Kjer Hansen (V) under de forestående forhandlinger om en tillægsaftale.

Det siger politisk ordfører Mai Mercado (K) til DR Nyheder.

- Der har vi sagt ret tydeligt, at vi ikke har tillid til fødevareministeren, og derfor kan vi ikke se os i en forhandlingssituation med hende, siger Mai Mercado.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

- Og så bliver den forhandling jo meget kort, hvis Lars Løkke insisterer på, at hun skal sidde med ved bordet.

- Men hvis han har lyst til at parkere hende i et sideværelse, så hun og hendes embedsmænd kan hjælpe ham, så kan han jo bare gøre det, siger Mai Mercado.

Eva Kjer Hansen har over for Berlingske bekræftet, at hun deltager i forhandlingerne på Marienborg i dag.

- Statsministeren har bedt mig deltage i mødet, og jeg tager nu videre til Marienborg til de drøftelser, siger Eva Kjer Hansen til Berlingske.

Statsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet oplyser dog, at Eva Kjer Hansen ikke vil være til stede på mødet mellem de fire blå partiledere. Hun vil befinde sig et andet sted på Marienborg til rådighed for statsminister Lars Løkke Rasmussen.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, oplyser i en sms til DR Nyheder, at han forlader forhandlingerne med de øvrige partiledere, hvis Eva Kjer Hansen på et tidspunkt deltager i de direkte forhandlinger.