Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Konservative bekræfter: Vi stemmer for rødt mistillidsvotum mod Eva Kjer

Statsministeren kan ikke koble mistilliden til Eva Kjer Hansen med forhandlingerne om en tillægspakke, lyder det fra De Konservative.

- Der er fremsat et mistillidsvotum, og det agter vi at stemme for, siger Rasmus Jarlov (K). (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan godt glemme at forhandle en tillægsaftale med De Konservative, som kan føre til, at tilliden til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) genoprettes.

Sådan lyder det fra De Konservatives landbrugsordfører, Rasmus Jarlov, i en pause i tredjebehandlingen af landbrugspakken.

- Vores mistillid forsvinder ikke af, at vi er i gang med at forhandle en tillægsaftale, og vi har hele tiden haft den holdning, at de to ting ikke hænger sammen, siger han:

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

- Der er fremsat et mistillidsvotum, som kommer til afstemning i næste uge, og det agter vi at stemme for, siger Rasmus Jarlov.

Hvorfor så overhovedet forhandle om en tillægspakke, når I alligevel stemmer for et mistillidsvotum?

- Fordi vi gerne vil have en tillægsaftale. Vi har brug for, at kvælstofudledningerne bliver bragt ned, så vi er sikre på, at vandmiljøet ikke får det dårligere. Nu er det jo kommet frem, at kvælstofudledningerne kommer til at stige en lille smule i forhold til, hvad der har været kommunikeret, og derfor vil vi gerne have supplerende initiativer, som kan gøre landbrugspakken lidt grønnere.

Kan du forestille dig en sammenkobling af spørgsmålet om mistillid til Eva Kjer Hansen og en tillægspakke, som statsministeren gør?

- Nej, det kan jeg ikke forestille mig.

Så det betyder, at selvom I møder op til forhandlingerne om en tillægspakke, så udtrykker I stadig mistillid til Eva Kjer Hansen?

- Ja, siger Rasmus Jarlov.