Konservative forventer store ting i ministerens naturpakkeudspil

På tirsdag fremlægger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) regeringens udspil for blå blok.

De Konservative forventer, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) kommer med ekstra penge i sit naturpakkeudspil, som han kommer med på tirsdag. (Foto: OLE JOERN / REDSTAR © Scanpix)

Efter balladen omkring landbrugspakken har De Konservative store forventninger til det udspil til en naturpakke, som miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) kommer med på tirsdag.

Det siger Mette Abildgaard, miljø- og klimaordfører (K).

- Jeg forventer, at ministeren fremlægger et udspil, som kompenserer en del af den ekstra udledning af kvælstof, der kommer, siger hun med henvisning til den omdiskuterede landbrugspakke, som øger kvælstofudledningen.

- Og jeg forventer, at der bliver tilført nye penge til naturpakken, så det ikke bliver taget ud af den eksisterede ramme på 89 millioner kroner, siger Mette Abildgaard.

De Konservative kræver, at naturpakken udleder 624 tons mindre kvælstof i 2017 og 2018. Der skal komme en reducering i 2017, mens det miljømæssigt skal gå i nul i 2018.

Esben Lunde Larsen vil dog ikke garantere, at partiet får opfyldt sit krav. Han har indtil videre tilkendegivet, at De Konservative vil blive imødekommet i regeringens udspil.

Under dramaet om landbrugspakken i februar blev den daværende miljøminister, Eva Kjer Hansen (V), kritiseret fra flere sider for at have pyntet på landbrugspakkens miljøregnskab.

De Konservative udtalte mistillid til Eva Kjer Hansen, som efter megen dramatik forlod sin ministerpost.

/ritzau/