Konservative tyvstarter politiforhandlinger: Kræver 600 flere betjente

Flere politibetjente er "et helt centralt krav" for Det Konservative Folkeparti, fastslår partiformanden.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) mener, at politistyrken i Danmark skal øges med yderligere 600 mand. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Der er behov for flere politibetjente i Danmark, og det skal sikres, når politikerne på Christiansborg næste år skal forhandle om en ny fireårig aftale om politiet.

Sådan lyder det fra Det Konservative Folkepartis formand, justitsminister Søren Pape Poulsen.

Konservative tager dog allerede nu hul på de kommende politiforhandlinger ved at kræve politistyrken øget med yderligere 600 betjente. Det sker i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Silkeborg.

- For et lov- og orden-parti er det helt centralt. Det er rigtig, rigtig vigtigt for os, at vi får styrket politiet, for der er mange opgaver til dem, siger Søren Pape Poulsen.

- Vi skal huske, at hr. og fru Jensen også skal føle sig trygge, og at politiet er tæt på borgerne. Det kommer ikke af sig selv. Der skal uddannes nogle flere, før vi kan opnå mit mål om at komme tættere på borgerne, siger K-formanden.

Krævede endnu flere i 2015

Forligspartierne indgik i 2015 en aftale, der med udgangen af 2019 vil have øget politistyrken med 600 mand, og nu vil Det Konservative Folkeparti altså have yderligere 600 betjente.

Det vil samlet give 1.200 betjente og vil dermed være færre betjente end de 1.500, som Søren Pape Poulsen og Konservative krævede ved forhandlingerne i 2015, hvor partiet var støtteparti for den daværende Venstre-regering.

Søren Pape Poulsen forklarer, at det nedjusterede konservative krav skyldes en "realistisk tilgang" til de kommende forhandlinger.

- Vi fik 600 i den seneste aftale, så får vi 600 i den næste, og så mangler der så 300 i aftalen efter. Men jeg tror nu, at politiet bliver ret glade, hvis vi på to aftaler kan hæve antallet af betjente med 1.200, siger han.

DF: For lidt

Dansk Folkeparti mener, at yderligere 600 betjente er for lidt.

Partiet krævede i 2015 politistyrken øget med 2.000 mand over to forligsperioder, og det er stadig målet, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).

- Det er for lidt, fordi dansk politi har nogle meget store udfordringer, og der er meget stor mangel på politibetjente. Der har vi vurderet, at 2.000 ekstra politibetjente over to forligsperioder er nogenlunde det, der skal til for at løse problemet, siger Peter Kofod Poulsen.

- Det leverer ministeren ikke, men han kommer det dog lidt i møde, og det er en fin start, siger han.

S vil undersøge behov

Mens Venstre "helhjertet" støtter det konservative ønske, erklærer Socialdemokratiet sig grundlæggende enig i behovet for flere betjente. S vil dog endnu ikke lægge sig fast på et konkret antal betjente.

Først bør man undersøge, hvor mange betjente der reelt er behov for, for at sikre polititilstedeværelse i hele landet, lyder det fra retsordfører Trine Bramsen (S).

- Jeg er meget enig i, at der skal flere politibetjente til. Vi har set, at der ikke er dækning i hele Danmark, og det er altså helt afgørende, at der er politifolk, uanset hvor i landet man bor, siger Trine Bramsen.

- Men om tallet lige er 600, 800 eller mindre end 600, vil jeg ikke lægge mig fast på. Det bør være behovet, der er udgangspunktet for at sætte antal på, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter