Konservative: Udskyd krav om digitale postkasser til sommer

De massive problemer for virksomheder med at oprette en digtial postkasse, får De Konservative til at kræve fristen udskudt.

Brian Mikkelsen har fået flere henvendelser fra rasende virksomhedsejere om problemerne med at oprette en digital postkasse. (© DR)

Udskyd kravet om digitale postkasser til sommer.

Sådan lyder forslaget fra Brian Mikkelsen, erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti, på baggrund af de massive problemer, som tusinder af danske virksomheder har med at oprette deres lovpligtige digitale postkasser få dage før deadline 1. november.

- Jeg har fået et utal af henvendelser fra forskellige virksomheder, som synes, at det er problematisk. Og da vi har en underskov af små og mellemstore virksomheder, der skal have lov til at vokse uden en urskov af bureaukrati, synes jeg, at vi skal udskyde fristen til sommer, siger Brian Mikkelsen (K) til DR Nyheder.

Tusinder er i problemer

Inden 1. november skal 660.000 danske virksomheder og foreninger ellers oprette en digital postkasse til post fra det offentlige. Indtil videre er det dog kun hver ottende virksomhed eller 136.500 virksomheder, der har oprettet postkassen.

En af de store flaskehalse er det såkaldte medarbejdersignatur, der skal oprettes hos DanID under det udskældte Nets, før man kan lave postkassen.

Det er så svært, at man tirsdag alene modtog 3.200 opkald til supportlinjerne, hvoraf størstedelen handler om en medarbejdersignatur. Men DanID kan ikke følge med, så mange ringer forgæves eller venter i lang tid på at få hjælp.

Stil krav eller udskift Nets

Brian Mikkelsen mener stadig, at hele kontakten til det offentlige skal digitaliseres, men ikke så længe, at problemerne er så store.

Og med de seneste ugers problemer med Nets, er grænsen ved at være nået, mener Brian Mikkelsen.

- Man må stille krav til Nets om at det altid fungerer, når nu de er så vigtige i vores offentlige infrastruktur. Det er stærkt problematisk, at vi har et system, der af og til falder ud. Så må der være en konkurrencesituation, der gør, at andre også kan lave det, fordi Nets lige nu har en monopoltilstand, siger Brian Mikkelsen.

Indtil næste sommer skal virksomhederne ifølge De Konservative selv bestemme, om de vil have deres info fra det offentlige pr. mail eller 'gammeldags' papir.

Facebook
Twitter