Konservative vælgere vil af med Dansk Folkeparti

60 procent af De Konservative vælgere foretrækker et regeringssamarbejde, der ikke baserer sig på stemmerne fra DF. Det viser en måling lavet lige efter, at Lars Barfoed måtte tage sin afsked som minister.

(Foto: Brian Berg © Scanpix)

Dansk Folkeparti er overhovedet ikke De Konservative vælgeres kop te, fremgår det af en Vilstrup-måling i Politiken.

Hele 60 procent af De Konservative vælgere giver udtryk for, at de foretrækker et regeringssamarbejde, der ikke er afhængigt af stemmerne fra Dansk Folkeparti.

Målingen er foretaget i ugen op til jul, umiddelbart efter at Dansk Folkeparti tvang den konservative Lars Barfoed til at trække sig som familie- og forbrugerminister.

Kan få konsekvenser

De Konservatives politiske ordfører, Pia Christmas-Møller, er ikke i tvivl om, at målingens resultat afspejler de konservative vælgeres utilfredshed med den måde, hvorpå Dansk Folkeparti fjernede stolen under Barfoed.

- Jeg læser det ikke som et fravalg af den borgerlige regering, siger Pia Christmas-Møller.

Hun erkender dog, at det kan få konsekvenser på lidt længere sigt, hvis den negative holdning til Dansk Folkeparti bider sig fast hos det konservative vælgerkorps.

Pia K.: Det er Bendts skyld, ikke min

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, mener, at modstanden mod hendes parti især skyldes, at den konservative partileder, Bendt Bendtsen, langede kraftigt ud efter støttepartiet, da Lars Barfoed var blevet tvunget til at gå af.

- Jeg erkender, at det ikke er med til at styrke samarbejdet. Men det er ikke mig, men Bendt Bendtsen, der har et problem. Det falder tilbage på De Konservative og kan få den konsekvens, at de ikke er i regering efter næste valg, siger hun.

K vil næppe droppe V og DF

DR's politiske medarbejder Ole Lorenzen mener ikke, at det er særligt sandsynligt, at De Konservative vil opgive regeringssamarbejdet på grund af utilfredsheden med Dansk Folkeparti.

- Der er ikke så meget at gøre ved det, for der er ikke rigtig andre flertalsmuligheder i Folketinget end samarbejdet med Venstre og Dansk Folkeparti. Men selvfølgelig er det altid en overvejelse, man må gøre sig, siger han.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5334c61e6187a21f34f2893a