Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Konservative: Vi har stadig mistillid til miljøministeren

Trods et forsoningsmøde med de øvrige partier i blå blok, står Konservative fast på at udtrykke mistillid til Eva Kjer Hansen.

- Fordi jeg har været til møde inde ved statsministeren, så gør det ikke, at vi lige pludselig har fået tillid til miljø- og fødevareministeren. Selvfølgelig har vi ikke det. Der er intet forandret, hvad det angår.

Sådan lyder ordene fra de Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, efter et timelangt møde med de øvrige partiledere i blå blok.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Her har et af de store spørgsmål været, hvorvidt partierne ville indgå en aftale, der ville frede miljø- og fødevareministeren Eva Kjer Hansen (V).

Men de Konservative har ikke rykket sig på det punkt, siger Søren Pape Poulsen.

- Men det ændrer ikke på, at når en statsminister inviterer til møde, så kommer vi.

Nu har partierne planlagt en møderække, hvor man vil forhandle en tillægsaftale til den landbrugspakke, som partierne i blå blok forventes at vedtage i morgen.

Netop forhandlingsforløbet om regeringens landbrugspakke er årsag til den nuværende uro i regeringen og dens parlamentariske grundlag.

Forløbet har fået De Konservative til at udtrykke mistillid til Eva Kjer Hansen, der som miljøminister har styret de forhandlinger og fremlagt tal for pakkens påvirkning af miljøet.