Konservativt bagland kritiserer skatteplan

Netop som det er lykkedes den konservative leder, Bendt Bendtsen, at forhandle skattelettelser på plads med Venstre, mødes resultatet med kritik fra hans politiske bagland. Planen beskrives som uambitiøs.

Bendt Bendtsen er stolt af skatteaftalen med Venstre, men det konservative bagland er ikke tilfreds. (Foto: Lars Helsinghoff © Scanpix)

Der er kritik fra det konservative bagland til den aftale om skattelettelser, som regeringen netop har fremlagt.Den konservative leder, Bendt Bendtsen, har efter baglandets mening ikke formået at sætte et ordentligt konservativt aftryk på skattelettelserne. Det skriver Berlingske Tidende.- Som konservativ synes jeg, det er fint, at der er kommet skattelettelser på arbejde. Men det er et minus, at man samtidig hæver energiafgifterne. Når vi har så god en økonomi, som vi har i øjeblikket, så kan jeg ikke forstå, at det er nødvendigt at give med den ene hånd og tage med den anden. Det er altså ikke optimalt, siger Eva Nejstgaard, som er borgmester i Allerød.Hørsholms konservative borgmester Uffe Thorndahl, mener ikke at skattelettelserne er store nok.Og tilføjer, at der mere er tale om en omlægning af skatten end en lettelse fordi energiafgifterne ændres.Den konservative skatteordfører, Pia Christmas-Møller, er uenig i kritikken:- Jeg synes, at de skulle prøve at melde sig ind i det virkelige liv og se, hvad er der er lagt på til: En skattelettelse på ti milliarder kroner, som sikrer, at der nu er endnu flere, som ikke vil blive belastet af en marginal beskatning på over 50 procent, siger Pia Christmas-Møller.

Facebook
Twitter