Tema Kontanthjælpsloftet

Kontanthjælpsloft rammer også handicappede ægtepar

Handicappede ægtepar på kontanthjælp mister halvdelen af indkomsten, hvis de ikke arbejder 225 timer på et år.

Nu viser det sig, at handicappede ægtepar også bliver ramt af kontanthjælpsloftet, fordi de har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. (arkivfoto). (© ColourBox.com)

Også handicappede ægtepar rammes af lovforslaget om et kontanthjælpsloft.

De står til at miste knap halvdelen af deres indkomst, hvis de ikke opfylder 225-timers-reglen.

Den siger, at kontanthjælpsmodtagere skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet ved at arbejde, hvad der svarer til seks uger på et år, altså 225 timer.

Kontanthjælpsloftet

Blå blok er blevet enige om nye regler for det, som kaldes kontanthjælpsloftet - altså grænsen for, hvor meget folk kan modtage i offentlige ydelser. Mindre ferie, mindre boligstøtte og krav om mindst 225 timers arbejde på et år er blandt de nye regler.

Gå til tema

Men selv om de er jobparate, er det svært for handicappede at komme ind på arbejdsmarkedet og dermed leve op til reglen om 225 timers arbejde ifølge Danske Handicaporganisationer, som repræsenterer 32 handicaporganisationer med 330.000 medlemmer.

Hvis den ene ægtefælle ikke opfylder kravet, bortfalder hjælpen ifølge lovforslaget for denne ægtefælle.

Det skønnes i lovforslaget - dog med "betydelig usikkerhed" - at omkring 670 ægtepar i gennemsnit mister 162.000 kroner på årsbasis, fordi den ene ægtefælle betragtes som reelt hjemmegående.

/ritzau/