Kontanthjælpsloftet rammer kvinder hårdest

Syv ud af ti personer, der bliver ramt af det nye kontanthjælpsloft, er kvinder. Det viser beregninger fra Beskæftigelsesministeriet.

Kvindelige kontanthjælpsmodtagere mister flere penge på kontanthjælpsloftet end mændene (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Det er først og fremmest kvindelige kontanthjælpsmodtagere, der står for skud, når det nye kontanthjælpsloft efter forventningen træder i kraft den 17. marts.

Ifølge beregninger fra Beskæftigelsesministeriet er 72 procent af de personer, som i fremtiden rammes af det nye loft, kvinder.

Og ikke alene rammes flest kvinder, det er også dem, der mister flest penge.

Mette Frederiksen: Kontanthjælpsloftet er en skævvridning

I gennemsnit mister kvindelige kontanthjælpsmodtagere 1.650 kroner om måneden, mens mændene mister 950 kroner.

De tal får Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, til at lange ud efter blå blok.

- Vi har en gruppe af kvinder, som ofte har sammensatte sociale problemer og derfor er på kontanthjælp. De har samtidigt ansvaret for børn og vil nu blive sat kraftigt ned i ydelser på grund af regeringens og Dansk Folkepartis politik.

Venstre: Det skal kunne betale sig at arbejde

80 procent af de kvinder, der står til at miste 1.650 kroner om måneden, er forsørgere. Mette Frederiksen kritiserer derfor kontanthjælpsloftet for at være skævt.

Men hos Venstre ser beskæftigelsesordfører, Hans Andersen, anderledes på det.

- Årsagen er, at der generelt er flere kvindelige forsørgere end mandlige forsørgere i kontanthjælpssystemet. Det, vi sikrer nu, er, at der for alle er et større incitament til at tage et job.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1133368416713681

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter