Kontreadmiral: Forsvaret har alt for mange officerer

Ifølge Forsvarsakademiets chef, Nils Wang, er der for mange chefer og for få menige i det danske militær.

Chefen for Forsvarsakademiet er bekymret for forsvarets udfordringer, fordi der er for få menige og for mange officerer (arkivfoto). (Foto: © NIELS AHLMANN OLESEN, Scanpix)

Forsvaret har alt for mange "høvdinge" og for få "indianere", mener kontreadmiral Nils Wang, der er chef for Forsvarsakademiet, skriver Information.

Kort før forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig går i gang siger Nils Wang, at det er på tide at gøre op med det "alt for store officerskorps", hvis det danske forsvar skal være i stand til at løse de mange sikkerhedsmæssige udfordringer, som Danmark står over for.

- Det danske forsvar har lige så mange officerer og befalingsmænd som menige, og det er ikke særlig hensigtsmæssigt, siger han til avisen, og peger på at både Norge og Finland har væsentlig færre militære chefer i forhold til menige.

- Det er alt for dyrt at have så mange officerer gående til at løse opgaver, som de er overkvalificeret til. Politikerne bør derfor tvinge Forsvaret til at producere nogle flere indianere og nogle færre høvdinge, siger Nils Wang.

Formanden for Hovedorganisationen af Officerer i Danmark er langt fra enig.

- Der er ikke én officer for meget i det danske forsvar, siger oberstløjtnant Niels Henrik Tønning.

Han tilføjer, at hvis antallet af officerer bliver beskåret, vil det svække kvaliteten af de opgaver, som Forsvaret løser.

Både S, K og V er villige til at se på, om officerskorpset er for stort.

/ritzau/