Kornfede institutioner: Minister skal i samråd om ordvalg

SF og EL vil have uddannelsesministeren i samråd, efter at han har talt om kornfede uddannelsesinstitutioner.

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen har talt om 'kornfede' uddannelsesinstitutioner, og nu skal han forklare sig i et samråd indkaldt af SF og EL. (© DR)

"Kornfed" er ifølge ordbogen et udtryk, der oprindelig er blevet brugt til at beskrive fjerkræ opfedet på korn.

Men ifølge uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) kan ordet åbenbart også beskrive visse uddannelsesinstitutioner, fremgår det af lørdagens udgave af Politiken, hvor ministeren varsler milliardbesparelser de kommende år.

- Der er ingen, der skal bilde mig ind, at de institutioner, der i dag er kornfede, ikke også kan stramme op, siger ministeren til avisen.

Vil vide hvilke institutioner der menes

Hvilke uddannelsesinstitutioner, det er han tænker på, får ministeren nu lejlighed til at forklare Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg, hvor han er blevet kaldt i samråd af SF's ordfører Jacob Mark.

Også Enhedslisten varsler et samråd om besparelserne. Enhedslisten vil i øvrigt også kalde børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) ind.

Fri forskning går fri

Uddannelsessektoren vil de næste fire år blive afkrævet besparelser på to procent årligt, kaldet omprioriteringsbidrag. Dermed vil landets universiteter, gymnasier og de fleste øvrige uddannelsesinstitutioner få anslået 8,7 milliarder mindre til rådighed.

Kun basismidlerne til fri forskning og erhvervsgrunduddannelserne er friholdt. Folkeskolerne hører under kommunerne.

/ritzau/

Facebook
Twitter