Korrespondent: Esben Lunde lægger sig fladt ned

Taburetten vakler ikke længere under miljø- og fødevareministeren, efter han har sagt undskyld, vurderer DR's politiske korrespondent Christine Cordsen.

- Det ligner, at han med undskyldningen nu gør det, som Dansk Folkeparti har krævet for at afslutte sagen, siger Christine Cordsen om Esben Lunde Larsen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Som jeg læser det, så lægger Esben Lunde Larsen sig fladt ned, og det er formodentligt det, der skal til for at tilfredsstille Dansk Folkeparti.

Sådan lyder vurderingen fra DR's politiske korrespondent Christine Cordsen, efter at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse undskylder for, at han ikke videregav forslag fra sit eget ministerium om fiskekvoter til Folketinget.

Forslagene skulle afhjælpe, at de såkaldte kvotekonger inden for fiskeriet ikke får for meget magt over fiskekvoterne.

- I sådanne sager, er der ingen tvivl om, at der er en dialog mellem den minister, der er i knibe, og Dansk Folkeparti. Det ligner, at han nu gør det, som Dansk Folkeparti har krævet for at afslutte sagen, siger Christine Cordsen.

Næse af varierende størrelse

Esben Lunde Larsen undskylder også, at der ikke har været et godt samarbejde om at finde løsninger, som kan stække kvotekongerne.

Han lover nu, at "gøre mit yderste for at medvirke til at gennemføre Folketingets fiskeriaftale både i ord og ånd. Blandt andet i forhold til de såkaldte kvotekonger."

Dansk Folkeparti afholder her til formiddag gruppemøde for folketingsgruppen, hvor partiet skal finde ud af, om de fortsat har tillid til ministeren.

Og her vil undskyldningen være afgørende for Esben Lunde Larsens fremtid som minister, vurderer Christine Cordsen.

- Mit bud er, at Dansk Folkeparti tager undskyldningen til efterretning, og at der derudover skal placeres en eller anden form for næse af varierende størrelse. Jeg tror ikke, hans ministertaburet vakler mere.

Facebook
Twitter