Korrespondent: Kristian Jensen er fungerende formand for Venstre

Først efter det ekstraordinære landsmøde overtages posten af et nyt ansigt.

Kristian Jensen trækker sig som næstformand i Venstre efter Venstres hovedbestyrelses møde på Hotel Comwell i Brejning nær Vejle. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Venstres formandskab har valgt at trække sig efter den seneste tids interne uro.

Men det betyder ikke, at partiet er uden lederskab. For hvor Lars Løkke Rasmussen har trukket sig med øjeblikkelig virkning, har Kristian Jensen valgt først at trække sig efter det ekstraordinære landsmøde 21. september.

Det fortæller DR's politiske korrespondent Christine Cordsen.

- Det betyder ifølge Venstres vedtægter, at indtil det ekstraordinære landsmøde, der er Kristian Jensen fungerende formand, siger hun.

Det ekstraordinære landsmøde den 21. september vil udelukkende have valg af formand og næstformand på dagsordenen.

Og først når det er sket, vinker Kristian Jensen farvel til sin nuværende post.

- Jeg tror ikke, at det vil komme til at betyde ret meget i det daglige, det vil ikke være en post, som han bruger til noget som helst, men sådan er formalia i Venstres vedtægter.

Se en rørt Kristian Jensens møde med pressen. Klik på play.

Uklart om Jensen fortsætter som gruppeformand

Reelt vil Venstre nærmere blive ledet som et samarbejde mellem dem, der sidder tilbage på nogle af de ledende poster, vurderer Christine Cordsen.

Hun peger dog også på, at der ikke er grund til at forvente, at de store beslutninger bliver truffet om hverken partiet eller dets politik.

- Det bliver der nok heller ikke brug for, og så har man jo Jakob Ellemann-Jensen som politisk ordfører, forklarer hun.

Derudover er der ledelsen på Christiansborg, men her er det fortsat uklart, om Kristian Jensen fortsætter som gruppeformand.