Korrespondent: Nu er Løkke klar til valg

Ifølge politisk korrespondent Christine Cordsen er regeringen nu færdig med arbejdet.

Christine Cordsen er DR's politiske korrespondent.

Lars Løkke Rasmussen og regeringen er nu klar til et folketingsvalg.

Sådan lyder det fra DR's politiske korrespondent Christine Cordsen, efter at regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre netop har fremlagt en pensionsaftale, der især kredser om en seniorpension, der skal sende tusindvis af nedslidte danskere direkte fra arbejdsmarkedet til seniorpensionen frem til 2025.

Regeringen har nemlig ikke mere at lave.

- Regeringen har ikke flere store, vigtige ting at klare. Så nu er Lars Løkke klar til valg. Men hvornår han så vælger at udskrive det, ved jeg ikke - men det kan være når som helst, siger Christine Cordsen

Det er ikke tilfældigt, at regeringen brugte tid og kræfter på netop at få et pensionsudspil klar før den officielle valgkamp.

- For regeringen og i høj grad Dansk Folkeparti har det været meget vigtigt at have den på plads inden, der udskrives valg - og det skal der jo meget snart - for så har man noget at gå til valg på som modsvar til Socialdemokratiets pensionsudspil.

Socialdemokratiet har bebudet at ville hjælpe de mest nedslidte i samfundet ud af arbejdsmarkedet og på pension med tre milliarder kroner årligt. Det forslag har fyldt meget i medierne, og derfor har det været vigtigt for Venstre at have et modsvar.

Regeringens aftale øremærker omkring 1,2 mia. årligt til området - og 650 mio. af dem går specifikt til seniorpensionen. Og den ordning kan man komme på, hvis man vurderes til maksimalt at kunne arbejde 15 timer ugentligt - blandt andre kriterier.

- Jeg forventer, at pension kommer til at fylde rigtig, rigtig meget i valgkampen, siger Christine Cordsen.

Sådan så det ud, da regeringen med Troels Lund Poulsen i spidsen fremlagde pensionsaftalen sammen med Radikales Morten Østergaard og DF's Kristian Thulesen Dahl (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Forventningen er, at Socialdemokratiet kommer til at reagere ved at kalde regeringens aftale en fin, lille aftale, der dog slet ikke gør nok. Der skal mere til, og så vil Socialdemokratiet gå til valg på deres udspil, siger hun.

Hvad skal regeringen så lave indtil valget?

Der skal senest afholdes valg i Danmark den 17. juni - og allerede i denne måned, den 26. maj, bliver der afholdt valg til Europa-Parlamentet.

Christine, hvis valget først kommer midt i juni, hvad skal regeringen så lave i al den tid?

- Hvis han udskriver valget snart med afholdelse i juni, vil der jo bare være en seks uger lang valgkamp. Men hvis han derimod venter og først udskriver det efter Europa-Parlaments-valget, skal de finde på noget at lave. Men det kan de sagtens. Og Folketinget går alligevel ned i gear, da der skal føres valgkamp til EP-valget.

Hvad ville argumentet være for at udskrive det lige om hjørnet og så først afholde det i juni?

- Hvis han vil have en lang valgkamp. Men der kan og vil han nok også bruge et argument om demokrati, og hvordan det på denne måde vil give mere plads til Europa-Parlaments-valget uden, at der skal være spekulationer om et folketingsvalg samtidig.

Facebook
Twitter