KORT: Her placeres nye arbejdspladser i Forsvaret

Ifølge et udkast til en aftaletekst om et nyt forsvarsforlig kommer der næsten 700 medarbejdere mere i Forsvaret.

Flere regioner får med det nye forsvarsforlig ifølge DR Nyheders oplysninger nye arbejdspladser. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Det nye forsvarsforlig, der ventes præsenteret inden længe, betyder både flere penge og flere medarbejdere til Forsvaret.

Helt præcis bliver der i forbindelse med det nye forsvarsforlig ifølge et udkast til en aftaletekst, som DR Nyheder har set, tilført omkring 700 nye medarbejdere til Forsvaret.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har netop fordelingen og de omkring 700 nye medarbejdere været på bordet i de seneste dages forhandlinger, hvor regeringen sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har forhandlet aftalen om et nyt forsvarsforlig.

Det er endnu uvist, hvornår forliget er forhandlet helt på plads.

De knap 700 nye medarbejdere i Forsvaret var også en del af regeringens udspil om udflytning af statslige arbejdspladser, der blev præsenteret i sidste uge. Herunder kan du nu se, hvor man ifølge DR Nyheders oplysninger placerer de nye medarbejdere.

De nye medarbejdere til Forsvaret vil ikke blive ansat her og nu, men forventningen blandt forligspartierne er ifølge DR Nyheders oplysninger, at Forsvaret i de kommende år dels reducerer i antallet af medarbejdere, ansætter nye medarbejdere og flytter stillinger rundt i landet.

Derfor vil eksempelvis Frederikshavn kunne få nye arbejdspladser, men det går samlet set i nul, fordi de vil miste andre arbejdspladser.

Det nye forsvarsforlig ventes præsenteret inden længe. Ifølge DR Nyheders oplysninger vil det nye forlig gælde fra og med i år til og med 2023.

Se fordelingen af de nye arbejdspladser i Forsvaret på kortet her: