Krænkelser i ungdomsparti: Mette Frederiksen kendte rigtig årsag til DSU-formands afgang

Ungdomspartiet håndterede ifølge Mette Frederiksen sagen klogt.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, kendte den reelle årsag til, hvorfor DSU's daværende formand trak sig i 2017.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, kendte den reelle årsag til, hvorfor ungdomspartiets daværende formand trak sig i 2017.

Det forklarede hun efter dagens spørgetime med statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V).

- Der tilgår os et brev, som der er redegjort for, og umiddelbart derefter fratræder DSU’s daværende formand, og det, synes jeg, var en klog beslutning, siger Mette Frederiksen.

Så da formanden Lasse Rasmussen fratræder, kendte du godt til den egentlige årsag? Altså at han havde krænket nogle kvinder?

- Ja, og det afgørende for mig er jo, at DSU har handlet på de episoder, der har været. Det synes jeg, at man har gjort klogt ved, at den formand, som var involveret i det, fratrådte. Nu er der kommet en ny formand, og det er rigtig godt.

S-ledelse blev orienteret

Sagen kom frem i sidste uge, da den daværende formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), Lasse Quvang Rasmussen, erkendte, at han trak sig fra posten på baggrund af nogle sager i partiet, hvor han krænkede flere kvinder.

Det skete efter, DR Nyheder i flere dage havde forsøgt at få DSU til at forholde sig til sagen.

Samlet handler det om DSU-medlemmer, der henvendte sig til ungdomspartiets hovedbestyrelse og berettede om "grænseoverskridende bemærkninger og befamlinger " med den daværende partiformand.

Gruppesekretær for den socialdemokratiske folketingsgruppe, Henrik Dam Kristensen, forklarede også i sidste uge, at Socialdemokratiet var blevet orienteret om sagen i ungdomspartiet.

Det er dog første gang, at Mette Frederiksen forklarer, at hun personligt kendte til den reelle årsag til, at Lasse Quvang Rasmussen trak sig.