Krag til V: Glem alt om brugerbetaling på sygehuse

Alle skal have lige ret til behandling på sygehuset - uanset hvor mange penge de har, mener sundhedsministeren

Sundhedsminister Astrid Krag afviser kategorisk, at brugerbetaling på sygehusene skal undersøges, sådan som Venstre foreslår. (© Colourbox)

Dankortet skal blive i lommen ved besøg på landets sygehuse, og der er ikke grund til at undersøge brugerbetaling på sygehusene, fastslår sundhedsminister Astrid Krag.

- Borgernes adgang til hospitalerne skal være det gule sundhedskort og ikke Dankortet. I Danmark er det sådan, at alle kan få behandling på sygehuset, uanset hvor mange penge de har, mener Astrid Krag.

I Metroxpress åbner Venstres gruppeformand Kristian Jensen for, at sygehusbehandling kan komme med i den undersøgelse af brugerbetaling, som partiet vil have gennemført.

- Det må ikke være sådan, at brugerbetaling afholder nogen fra at få den sundhedsydelse, de har brug for. Men hvis man skal have en åben og fordomsfri debat om brugerbetaling, kan man ikke på forhånd udelukke nogen områder, siger han til avisen.

Ingen reel debat

- Løkke har ikke noget imod, at danskerne skal betale for at gå til læge, og nu vil Venstre så debattere brugerbetaling på sygehusene. Men vi får jo ikke en reel debat, så længe Venstre ikke melder klart ud, siger sundhedsministeren.

På folkemødet på Bornholm for to uger siden luftede Venstres partiformand Lars Løkke Rasmussen ideen om at indføre brugerbetaling hos egen læge mod, at betalingen for eksempelvis tandlægebehandling blev sat tilsvarende ned.

Kristian Jensen siger, at han ikke ønsker brugerbetaling på sygehuse, men en undersøgelse af, hvordan brugerbetalingen på sundhedsydelser kan blive mere retfærdig.

/ritzau/

Facebook
Twitter