Kramer går før tid

Københavns overborgmester, Jens Kramer Mikkelsen, går af allerede den 15. november i år. Han skal være adm. direktør i Ørestadsselskabet. Kramers efterfølger bliver i første omgang en af Borgerrepræsentationens andre socialdemokrater.

Københavns socialdemokratiske overborgmester, Jens KramerMikkelsen, går af allerede den 15. november i år. Han skal væreadm. direktør i Ørestadsselskabet.

Selskabets hidtidige administrerende direktør, 62-årigeAnne-Grethe Foss, meddeler at hun frem til sin pensionering ønskerat koncentrere sig om udviklingen af Ørestad samtidig med, at hunfungerer som viceadministrerende direktør.

Afløser skal findes i Byrådsgruppen

Meddelelsen om Kramers nye job ændrer radikalt på kampen om atblive hans efterfølger. Hidtil har det været en åben kamp mellem deseks kandidater, der har meldt sig, og som har opnået støtte i desocialdemokratiske partiforeninger i hovedstaden.

Men Kramer kan kun blive afløst den 15. november af en person,der er medlem af Borgerrepræsentationen.

Det betyder, at hverken Ritt Bjerregård, folketingsmedlem ClausLarsen-Jensen eller Kim Christensen har muligheden for at afløseKramer i tiden fra hans afgang og frem til kommunalvalget inovember 2005.

I stedet bliver hans afløser valgt i den Socialdemokratiskebyrådsgruppe. Ifølge Styrelsesloven er det nemlig det valgforbund,der i sin tid pegede på Kramer, der nu skal vælge, hvem der skalafløse ham frem til Kommunevalget i 2005.

Det regnes for sandsynligt, at Kramers afløser bliver entensocialdemokraternes politiske ordfører Karen Hækkerup ellernuværende miljøborgmester Winnie Berndtson.

Urafstemning om efterfølger

Socialdemokraternes spidskandidat til kommunalvalget i 2005, ogdermed ny overborgmester-kandidat, bliver fundet gennem enurafstemning blandt hovedstadens socialdemokrater.

Afstemningen starter 1. oktober, og slutter den 18. oktober,mindre end en måned før Kramers afgang.

Derfor kan Socialdemokraternes officielle spidskandidat sagtensvære en person uden for Byrådsgruppen. For eksempel RittBjerregård.

Kandidaterne til kommunevalget

Den tidligere minister og EU-kommissær, nuværende medlem afFolketinget Ritt Bjerregaard, blev før meddelelsen om Kramersafgang betragtet som storfavoritten blandt de seks kandidater.

Feltet rummer ud over Ritt Bjerregaard folketingsmedlem ClausLarsen-Jensen, Kim Christensen, Finn Rudaizky, Winnie Berndtson ogKaren Hækkerup.

Winnie Berndtson er borgmester for miljø, mens Karen Hækkerup ogFinn Rudaizky er mangeårige medlemmer af Borgerrepræsentationen.Kim Christensen er suppleant til Borgerrepræsentationen, og formandfor en af partiets kredsforeninger.

//xSrc='http://www.eplugs.net/plugs/GB2-A65EL/showPlug.js?'+escape(location.href)+'&gb2Rnd='+Math.random(); document.write('

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk