Krarup: Ingen tager skade af en endefuld

Ifølge DF's grundlovsordfører trækker en ny anti-voldskampagne paralleller til Hitler og Stalin. Staten skal ikke blande sig i, om børn får en ørefigen, mener han.

Søren Krarup mener ikke, staten skal ikke blande sig i, om børn får en ørefigen (arkivfoto). (Foto: © Bent Midstrup, Scanpix)

Mens en ny kampagne "Bryd Tavsheden", skal få voldsramte børn til at bede om hjælp udenfor hjemmet, hvis de bliver slået, så mener DFs grundlovsordfører Søren Krarup mener ikke, at nogen tager skade af en ørefigen eller en endefuld.

- Familier skal ikke kontrolleres af Staten. Det svarer til nazisternes og kommunisternes idé om, at børn skulle angive deres forældre, hvis de afveg fra den korrekte linje, siger Søren Krarup til bt.dk.

Bryd tavsheden

Kampagnen Bryd Tavsheden kører i 100 biografer landet over, og er lavet af den danske instruktør Bille August for foreningen Børn og Unge i Voldsramte Familier. "Alle børnene fik sodavand. Undtagen Frank - han fik bank", indleder Bille August således én af sine to nye kortfilm om kærestevold.

De to film skal i den kommende tid banke budskabet om, at vold inden for parforholdet og i hjemmet bestemt ikke er okay, ind i danskernes bevidsthed. Et budskab som undervisningsminister Bertel Haarder (V) har rost for at ramme rent.

Men den kampagne er ikke okay, mener Søren Krarup, som er modstander af den såkaldte myndighedslov fra 1997, der fratog forældrene revselsesretten.

- En ørefigen og en endefuld er en del af et helt almindeligt opdragelsesmønster. Det falder slet ikke ind under vold. Børnemishandling er ulovlig, og hvis der er tale om det, så kan myndighederne godt gribe ind, siger Søren Krarup til bt.dk.