Krause: Her er notatet

I aftenens Deadline stod Niels Krause Kjær, kommentator og tidligere chef i den Konservative Pressetjeneste frem med et notat, som ifølge ham er netop det notat, som Peter Loft medbagte til møder med SKAT København.

Hele dagen har medier, politikere og kommentatorer talt om det famøse notat, som departementschef Peter Loft angiveligt skulle have bedt SKAT København tage med i sin vurdering af Stephen Kinnock og Helle Thornings sag.

Et notat, som tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen og Peter Loft påstår blot var presseklip, så ministeren kunne klædes på til at svare på offentlighedens spørgsmål - men som ifølge direktør i SKAT København, Erling Andersen, var et juridisk dokument, som dømte Stephen Kinnock, og dermed er det konkrete bevis på, at skatteministeriet forsøgte at påvirke SKAT Københavns afgørelse.

Helt sikker

I aftenens Deadline stod Niels Krause Kjær, kommentator og tidligere chef i den Konservative Pressetjeneste frem med et notat, som ifølge ham er netop det notat, som Peter Loft medbagte til møder med SKAT København.

- Jeg er helt sikker på, at det er dette notat, som Erling Andersen skriver om i sin redegørelse. Det stemmer fuldstændig overens med, hvad han skriver, siger Niels Krause Kjær i aftenens Deadline.

Notatet er en juridisk gennemgang af sagen, som slutter af med at konkludere, at Stephen Kinnock bør betale Skat i Danmark.

Dukket op

Hvis man sammenholder med, hvad Erling Andersen skriver i sin redegørelse, kan det være notatet, som Peter Loft medbragte.

Erling Andersen skriver: "Departemantchefen udleverer et notat til mig. Det er uden angivelse af, hvem der har forfattet det. Jeg spørger selvfølgelig Peter Loft om dette, men får det svar, at det ved han ikke. Det er bare "dukket op". Han beder os - Lisbeth Rasmussen og jeg - om at læse notatet og tage det med i overvejelserne. I notatet vurderes forskellige aspekter i forhold til skattepligt, men med en samlet konklusion om, at Kinnock må være skattepligtig til Danmark. (…) jeg skal tilføje, at skattedirektør Lisbeth Rasmussen har oplyst, at notatet ikke må bruges, da forudsætningerne i notatet ikke er korrekte i forhold til de faktiske omstændigheder i skattesagen".

Det dokument, som Niels Krause Kjær er i besiddelse af, er enslydende med et dokument, som formiddagsavisen BT har fremlagt i forbindelse med indstillingen af sig selv til årets Cavlingpris. Bortset fra, at linjen om, at notatet er udfærdiget på B.T., ikke står i Krauses dokument