Krav om fængsel til Rasmus Paludan for ytring om sorte

Stifteren af partiet Stram Kurs nægter sig skyldig. Han mener at have udtalt sig nøgternt som led i analyse.

(Arkivfoto) Rasmus Paludan, der her ses i færd med at kaste med et eksemplar af Koranen, er blevet tiltalt for at have udtalt sig forhånende eller nedværdigende om sorte i Sydafrika. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Advokat Rasmus Paludan bør idømmes en fængselsstraf for ytringer delt på Youtube.

Det mener anklagemyndigheden, som har rejst tiltale mod Paludan.

Paludan - stifter af partiet Stram Kurs - er anklaget for i en video på sit partis youtubekanal at have udtalt sig forhånende eller nedværdigende om sorte i Sydafrika.

Blandt andet har Paludan i videoen sagt:

- Når man som Bwalya Sørensen og som de fleste negere i Sydafrika ikke er begavede nok til at kunne se, hvordan tingene rent faktisk forholder sig, så er det meget nemmere kun at se i sort/hvid, og som sagt give skylden til de hvide, står der i sagens anklageskrift.

Den omtalte kvinde, Bwalya Sørensen, er del af gruppen Black Lives Matter Denmark, der kæmper imod diskrimination mod minoriteter.

Ud over den nævnte passage taler Paludan i videoen også om IQ70-personer - altså personer med en lav intelligenskvotient i grænseområdet til mental retardering.

Skammer sig ikke

Rasmus Paludan nægter sig skyldig i anklagerne mod ham.

- Jeg erkender de faktuelle ytringer, som man jo kan se på videoen. Og det er ikke noget, jeg skammer mig over, siger han til DR Nyheder.

Han tager ikke sagen særlig alvorligt.

- Det her er latterligt. Det er ikke engang sådan, at jeg har talt for Stram Kurs’ politik. Jeg er bare kommet med nogle betragtninger om, hvad der foregår i Sydafrika, siger han.

Han betragter indholdet som en udenrigspolitisk analyse.

- Det er del af en analyse af de politiske forhold i Sydafrika. Så har jeg udtalt, at IQ70-befolkningsgrupper ikke kan styre deres egne lande, siger Rasmus Paludan.

Ifølge Rasmus Paludan fjernede han videoen, da han blev sigtet, og den var kun blevet set af et par hundrede, fortæller han.

Udover at være tiltalt for at have talt forhånende om andre mennesker, er han også tiltalt for ulovlig propagandavirksomhed, fordi videoen er lagt op på sociale medier.

Sagen kommer for Retten i Glostrup den 5. april.

I vælten

Partistifteren har flere gange vælten - blandt andet for sin omtale af muslimer, og fordi han flere gange har villet brænde koranen af.

Senest kastede han med koranen ved Christiansborg for en uge side.

Politiet beskytter i stort omfang hans manifestationer, som han jævnligt gennemfører forskellige steder i landet og ofte i sociale boligområder.

Forleden blev en ung mand fænglset for at have fremsat dødstrusler mod politikeren fra Stram Kurs.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk