Kredsbestyrelse udtrykker mistillid til S-kandidat efter kritik af solomødre

Socialdemokraten Simon Simonsen risikerer at miste sit kandidatur til Folketinget.

Den socialdemokratiske folketingskandidat Simon Simonsen har den seneste uge været i lidt af et stormvejr for sine kritiske udtalelser om sin partifælle, Roskildeborgmester Joy Mogensen. (Foto: Thomas Howalt Andersen/Socialdem © Scanpix)

Socialdemokratiets bestyrelse i kredsen for Indre By og Christianshavn i København har på et møde her til aften besluttet at udtrykke mistillid til folketingskandidat Simon Simonsen (S).

Det oplyser kredsformand Carlo Søndergaard til DR.

Der bliver nu indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling i kredsen for at finde ud af, hvem der skal være kredsens kandidat. Her risikerer Simon Simonsen at miste sit kandidatur.

Mødet om Simon Simonsens kandidatur skyldtes et Facebook-opslag, han i sidste uge lavede om kvinder, der får børn alene med en sæddonor.

Facebook-opslaget var en reaktion på, at Roskildes borgmester, partifællen Joy Mogensen, offentliggjorde, at hun skulle være alenemor uden at kende faren.

- Flere og flere kvinder bliver soloforældre og det er en tragedie af shakespeareske dimensioner, når der samtidigt er ca. 500.000 skønne og vidunderlige mænd, der er barnløse, og det tal er stigende, skrev han blandt andet.

Står ved sit opslag

Simon Simonsen har efterfølgende mødt kritik fra flere kanter - heriblandt fra sin egen partiformand, Mette Frederiksen.

På trods af kritikken har han ikke ønsket at fjerne sit opslag, og han siger, at han står ved sine holdninger og "er optaget af at kunne sikre donorbørns rettigheder til at kunne vide, hvem deres far er."

Simon Simonsen selv deltog i mødet og tager beslutningen til efterretning.

- Jeg synes, vi har haft en konstruktiv samtale, og så må vi få en generalforsamling, hvor vi afklarer det spørgsmål, siger han til DR.

Han ser nu frem til den ekstraordinære generalforsamling, som der endnu ikke er sat dato på.

- Jeg er kredsens kandidat, og det er jeg indtil generalforsamlingen. Bestyrelsen er et udpluk af medlemmerne, men det er generalforsamlingen og medlemmerne, der har valgt mig.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk