Kredsformand: Ledelsen vil af med Cekic

Özlem Cekic får støtte af sin kredsformand, som kalder SF's straf over politikeren for dybt tragisk.

Özlem Cekic får støtte af sin kredsformand, som kalder SF's straf over politikeren for dybt tragisk.

Özlem Cekic (SF) meddelte fredag, at hun vil stemme imod skattereformen og fik derfor straks frataget sine ordførerskaber i SF.

Og ifølge formanden fra Bispebjerg-kredsen, Hans Daugaard, er det et klart signal fra partiets ledelse.

- Man vil af med Özlem Cekic. Ledelsen vil simpelthen af med hende, siger han til DR Nyheder.

Ingen grund til så dramatisk en beslutning

Hans Daugaard støtter Cekic og kalder beslutningen fra SF's ledelse en tragisk beslutning.

- Jeg synes, at der burde være højere til loftet i SF. I hvert fald højere end at tage ordførerskaberne fra hende. Hun sætter jo på ingen måde regeringens liv på spil. Der er jo et kæmpe flertal for skatteforliget, så der er ingen grund til at gå så dramatisk til værks, siger Hans Daugaard til DR Nyheder.

S-politiker stemte imod uden konsekvenser

Özlem Cekics udmelding om at stemme imod skatteforliget kom kort tid efter, at SF's politiske ordfører, Jesper Petersen offentligt havde sagt, at SF samlet ville stemme for skatteforliget.

Men Hans Daugaard mener nu ikke, at partiet på den baggrund har mistet troværdighed.

- Alle ved, at netop overførselsindkomster har været en hjertesag for Özlem Cekic og for SF. Og derfor mener jeg, at man burde give hende lov til at stemme imod. Bjarne Laustsen fra Socialdemokraterne stemte for eksempel imod nedskæringerne på efterlønsordningen. Det skete der jo ikke noget ved, siger han.

Cekic er ikke hvem som helst

Han opfordrer derfor partiets ledelse til at undlade at ekskludere Cekic.

- Man skal huske, at hun er en af partiets mest populære politikere. Og ved sidste valg gik vi 30 procent tilbage i København, mens Özlem Cekic alene gik kraftigt frem. Så det er ikke hvem som helst, man er ved at drøne ud af partiet, siger Hans Daugaard og fortsætter.

- Jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at man kan finde på at ekskludere et medlem, der står fast på det, som SF gik til valg på.

Han frygter, at SF's vælgertilslutning vil fortsætte med at falde, hvis ledelsen ekskluderer Özlem Cekic.

Medlem af landsledelsen i SF, Poul Overlund-Sørensen, mener ikke, at Özlem Cekic bør ekskulderes, da der ifølge ham er tradition for, at der er højt til loftet i SF.